Diyarbakır’da koronavirüs vakaları üç kat arttı

Diyarbakır’da koronavirüs vakaları üç kat arttı
Tüm Türkiye’de vaka sayısı düşerken Diyarbakır’da vaka sayısı üç kat arttı. Son bir hafta içinde yaklaşık 200 vakanın tespit edildiği kentte tablo vahim.

Norşin Öncel - Özel

TİGRİS HABER - Türkiye geneline yayılan Koronavirüs (Kovid-19) salgınına yakalanan hasta sayısı her geçen gün düşüyor. Ancak kurallara uymayan bazı vatandaşlar kentteki vaka sayısının artmasına neden oluyor. Geçtiğimiz hafta 8’e kadar düşen vaka sayısı son bir hafta içinde 3 kat arttı. Kentte son 1 hafta içinde vaka sayısı 200’e yaklaştı.  Bu artışla Diyarbakır vaka artış hızında İstanbul'un ardından ikinci sıraya yükseldi.
 

Vali isyan etti

Artan vakalar üzerine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, sosyal medya hesaplarından sürekli vatandaşlarla süreç ile ilgili bilgiler paylaşarak, durumun ciddiyetini anlatıyor. Vatandaşları kurallara uyması konusunda sık sık çağrıda bulunarak, vatandaşların uygulanan tedbir ve yapılan uyarılara riayet etmesini istiyor.


Güzeloğlu, “Diyarbakır Covit 19 sürecini başarılı bir şekilde yürüten illerimizden biridir. Çok güzel işler başardık. Hepinizin ve Hepimizin çok ciddi emekleri var. Bu kazanımlarımızı kaybetmemek bizlerin elinde. Coronavirüsle mücadele süreklilik arz eden bir konudur. İlimizde son günlerde kazanımlarımızı tehdit eden özellikle toplu aile ziyaretleri, mevlit, taziye, düğün benzeri toplantılar ve kalabalık ortamlardaki yakın temaslardan dolayı hasta sayımızda artış gözükmektedir. Lütfen mesafe, temizlik ve kurallara uyalım” çağrısında bulundu. 

Kentte olağanüstü önlemler alınmazsa salgın ağır sonuçlar doğurabilir. Kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri ile kanat önderleri, çağrı ve uyarılara uymayan kimi ilçelerde tedbirlerin sıkılaştırılmasını talep etti.

Öte yandan bir açıklama yapan Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, Diyarbakır’ın normalleşme sürecine 20’si yoğun bakım 200 hastayla girdiğini belirterek, kentte son 10 günde hasta sayısının en yüksek seviyeye çıktığını söyledi. Yerlikaya, hijyen, fiziki mesafe ve maske kuralına uyma çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum