Diyarbakır’da koronavirüsü takan yok, yasağa saatler kala pazarlar dolup taştı

Diyarbakır’da koronavirüsü takan yok, yasağa saatler kala pazarlar dolup taştı
Diyarbakırlı vatandaşlar dört günlük sokağa çıkma yasağına kısa bir süre kala, sosyal mesafeyi hiçe sayarak alışverişe çıktı.

Korona virüsle mücadele kapsamında aralarında Diyarbakır’ın da bulunduğu 30 Büyükşehir ve Zonguldak ilinde 4 gün sokağa çıkma yasağı bugün saat 24:00 itibaren başlıyor.

Yasağın bitmesine saatler kala Diyarbakır’da çarşı ve pazar alanları dolup taştı. Pazarlarda belediye çalışanları maske dağıtıp vatandaşların sosyal mesafeye dikkat etmelerini istedi. Anonslarla pazarda maske takmayan vatandaşları uyaran zabıta ekipleri maske takmayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını duyurdu.

y1.png

Yoğunluk olan caddelerin giriş çıkışları zabıta ve polis ekipleri tarafından kontrol edilirken, girişlerde vatandaşların ateşleri ölçülüp, ellerine dezenfektan sıkıldı. Sokağa çıkan vatandaşlardan maske takanlar olsa da hala maske takmadan ve sosyal mesafeye de dikkat etmedikleri görüldü. Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar sosyal mesafe kuralını hiçe saydılar. Pazarcılar da maske ve eldiven takıp müşteri bekledi.

Diyarbakırlı pazarcılar da 4 günlük sokağa çıkma yasağında marketlerin açık kalacakları için satış yapamadıkların söyledi. Pazarcılar alınan kararın yanlış olduğunu dile getirip marketler gibi pazarlarında açık kalmasını istedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.