Diyarbakır’da köy çocuklardan Anneler Günü hazırlığı

Diyarbakır’da köy çocuklardan Anneler Günü hazırlığı
Diyarbakır'da 2 derslikli Güvercinlik İlkokulunda okuyan öğrenciler, Anneler Günü dolayısıyla düzenlenecek şenlik için okul bahçesinde hazırlık yapıyor

Öğretmen Ramazan Alphan: "Yardım, saygı ve sevgi anlamında provaların çocuklara katkısı oldu. Amacımız buydu ve buna ulaştığımız için çok mutluyuz"

koy-cocuklari-(3).jpg

Diyarbakır'da 2 derslikli Güvercinlik İlkokulunda okuyan öğrenciler, Anneler Günü dolaysıyla düzenlenecekleri şenliğe okul bahçesinde hazırlanıyor.

Merkez Yenişehir ilçesine bağlı kırsal Güvercinlik Mahallesinde bulunan iki derslikli Güvercinlik İlkokulunda okuyan öğrencilerde, 5 Mayıs'ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde Anneler Günü dolaysıyla düzenlenecekleri şenliğin heyecanı yaşanıyor.

Şenlik için okulun bahçesinde provalarını yapan öğrenciler, şenlikte gösteri sunacak, anne sevgisinin konu edindiği tiyatro oyununu sahneleyecek.

koy-cocuklari-(2).jpg

İki yıldır okulda öğretmenlik yapan ve öğrencileri gösteri için hazırlayan Ramazan Alphan, AA muhabirine, çocuklarla sadece ders yapmanın dışında sosyal projelere katılmalarını da sağladıklarını söyledi.

Anneler Günü etkinliğinde gösteri yapmaları için yaklaşık 6 aydır çocuklarla çalışma yürüttüklerini kaydeden Alphan, eğitimin sadece Türkçe ve matematikten ibaret olmadığını, öğrencilere kültür ve sanata ilişkin de eğitim verdiğini belirtti.

Öğrencilerin hangi alanda yeteneği varsa onu ortaya çıkarmaya çalıştıklarını dile getiren Alphan, şöyle konuştu:

"Anneler Günü için 12 öğrenci tiyatro ve 18 öğrenciyle de ponpon gösterisi yapacağız. Anne müthiş bir kutsallığa sahiptir. Aslında her gün Anneler Günüdür. Annelerimizi kırmamalı ve üzmemeliyiz. Çocuklara bunu aşılamaya çalışıyoruz."

Şenlik hazırlığını okul bahçesinde yaptıklarını anlatan Alphan, şenliğin 5 Mayıs'ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde yapacaklarını bildirdi.

koy-cocuklari-(1).jpg

Tiyatro oyunu provalarından sonra velilerden çok güzel dönüşler aldıklarını ifade eden Alphan, şöyle konuştu:

"Çocukların daha farklı annelerine yaklaştıklarını görmüşler. Yardım, saygı ve sevgi anlamında provaların çocuklara katkısı oldu.  Amacımız buydu ve buna ulaştığımız için çok mutluyuz. Provalardan sonra öğrencilerin artık annelerini üzmediğini gördük. Bu bilince sahip olduklarını gördüğümüz için çok mutluyuz."

Öğrencilerden Elif Adıgüzel ise tiyatro provalarında çok eğlendiklerini aktararak, bu oyun sayesinde annesine verdiği değerin daha da arttığını söyledi.

20190502_2_36259928_44110209.jpg

Öğrencilerden Amine Adıgüzel de, ilk kez tiyatro oyununda yer aldığını, bunun mutluluğunu yaşadığını aktararak, tiyatro oyununun ardından çok sevdiği annesine çiçek vereceğini dile getirdi. (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.