Diyarbakır’da ‘Kudüs bizimdir’ mitinginde ABD’ye tepki

Diyarbakır’da ‘Kudüs bizimdir’ mitinginde ABD’ye tepki
Diyarbakır’da binlerce kişinin katılım gösterdiği "Kudüs Bizimdir" mitingi, İstasyon Meydanı’nda başladı.

ABD ve İsrail'in 'Yüzyılın Anlaşması' olarak duyurduğu Orta Doğu Barış Planı Diyarbakır’da yapılan miting ile protesto edildi. Peygamberler Sevdalıları Vakfı ile Mustazaflar Cemiyeti tarafından İstasyon Meydanı’nda yapılan mitinge HADA PAR’da destek verdi. Mitinge HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz, Zekeriya Yapıcıoğlu, GİK üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, İl Başkanı Osman Aktaş’ın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

kudus1.jpg

Miting alanına Kürtçe (Kurmancî-Zazakî), İngilizce, Türkçe ve Arapça pankartlar asıldı. Miting alanında kadın ve erkeklere ayrılan bölümler için araya uzun şeritler çekilirken, Tertip Komitesi tarafından görevlendirilmiş erkek ve bayan görevliler de olası izdihamın önüne geçmek için güvenlik koridoru oluşturdu. Polis de erkeklere ayrı, bayanlara ayrı arama noktaları oluşturdu. Sunuculuğunu Mehmet Emin Gülsever’in yaptığı mitingde ABD ve İsrail’e tepki gösterildi.  Miting, Hafız Ömer Akgül’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, açılış konuşmasıyla devam etti.

kudus.jpg

"Dünyayı siyonistlere dar edeceğiz"

Açılış konuşmasını yapan Özgür Kudüs Platform Başkanı ve Mavi Marmara Gazisi Fikri Karavil, Kudüs sevdalılarını selamladıktan sonra şunları söyledi:

"Hazreti Ademden Hazreti Muhammed'e kadar gelen ve siyonistlerle mücadele eden tüm nebi ve peygamberlere selam olsun. Selam, Zülfikar'ın sahibi Hazreti Ali'ye olsun. Selam, Kudüs'ü fetheden Hazreti Ömer'e olsun. Selam, ceddimiz Selahaddin'e olsun. Selam, Mavi Marmara'ya katılan ve genç yaşta şehid olan Furkan Doğan'a ve Ali Haydar Bengi'ye olsun. Buraya toplanmanızı basite almayın. Peygamber, 'Bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle düzeltin, gücünüz yetmiyorsa dilinizle haykırın. Buna da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğzedin." buyuruyor. Bugünkü toplantımız, Allah'ın izniyle hazırlık aşamasıdır. Bugün gücümüz dilimizle haykırmaya yetiyor. Allah'ın izniyle eğer bir gün elimizle müdahale gücümüz olursa hiçbir fedakarlıktan çekinmeden dünyayı siyonistlere dar edeceğiz. Allah buraya gelmek isteyip de gelemeyenlere de cihat ecri yazsın." (Kaynak: İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum