Diyarbakır’da Kürt meselesinde çözüm ve sivil toplum buluşması

Diyarbakır’da Kürt meselesinde çözüm ve sivil toplum buluşması
Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen ve bölge illerinden Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerinin katılımıyla “Kürt Meselesinde Çözüm İçin sivil toplum buluşması” gerçekleştirildi.

Mahsum Rençber/Kamera
TİGRİS HABER - Diyarbakır Tabip Odadı Başkanı Elif Turan açılış konuşması yaptı.
Turan, “ Sorunlar bitmiyor. Zaman zaman bir araya geliyoruz. Bunun için bir platform oluşturduk. Kenti bölgeyi ilgilendiren sorunlar konusunda ne yapabiliriz, nasıl çözüm üretebiliriz. Bu konuları konuşmak için kurulan bir platform. Bu nedenle hem Diyarbakır hem de de bölgeden STK’lar davet edildi.

Elif Turan’dan sonra, toplantının içeriği ile Baro Başkanı Nahit Eren bilgi verdi. Eren şöyle dedi;
“çok kıymetli bir mesele için bir araya geldik. Kürt meselesi ile ilgili sorun çözüm için hep bir araya geldik. Ancak ilk kez bugün bu kadar kalabalık bir aradayız. O nedenle çok kıymetli. Niye yola çıktığımızı izah edecek nir kararlılık ortaya çıksın istiyoruz.

Neden bu toplantıyı yapıyoruz?
Kürt meselesinin sadece seçim süreçlerinde gündeme geliyor. Biz diyoruz ki, sadece seçim süreçlerinde gündem yapılmamalı. Kürt meselesi kırk yılın değil, 100 yılın sorunu.

Çözümler arandı, çözüme yönelik sonuçlar alınamadı. Bu ülkede, Kürt meselesini herkes konuşabilmeli. Çözümsüzlükteki ısrarın ortadan kalkması kazım. Kürt meselesini çözemezsek demokrasi sorununu da çözemeyiz.

Bizler, herhangi bir aktörden tana tavır almak için bir arada değiliz. Meselenin çözümü için bir aradayız.

Eren, toplantı ile ilgili sonuç bildirgesinin pazartesi günü açıklanacağını söyledi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.