Diyarbakır’da kurulan TMD Derneği Kongreyi gitti

Diyarbakır’da kurulan TMD Derneği Kongreyi gitti
Bir süre önce kuruluşunu ilan eden Toplumsal Mutabakat Derneği (TMD) 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Genel Başkanlığa Kurucu Başkan Mahmut Şimşek seçildi.

TİGRİS HABER - Genel Merkezi Diyarbakır’da bulunan Toplumsal mutabakat Derneğinin düşünce ve toplumsal Adalet için Sivil ombudsmanlık ilkesinden hareket eden 41 kişilik kurucular kurulu yeni yönetimi ve Genel Başkanı yapılan seçimle belli oldu.

15 kişiden oluşan yönetimde bölgenin ve Diyarbakır’ın aydın ve seçkinlerinden oluştuğu gözlendi. Divan Başkanlığını Mehmet Sait Akyıldız’ın yaptığı kongrede GÜNSİAD eski genel başkanlarından Bedrettin Karaboğa Dicle Üniversitesi eski Genel Sekreteri Hacı Yılmaz, Siyası Analist Mahmut Şimşek, Doktor, Avukat, Psikolog iş insanları ve gençlerden oluşan zengin bir kadro dikkati çekti.

Kongrede konuşan Şimşek, Dünyanın ve ülkenin insanları, sağlık ve ekonomik zorluklar nedeniyle adeta yalnızlık sendromu yaşadığını ifade ederek, “Böyle zor bir dönemde yaşadığınız yerin dertleriyle hemhal olan sizler el ele verdiniz ve bugüne geldik, Toplumsal Mutabakat Derneğimizi kurduk. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlk toplantımızı da şu şiarımızla açtığımızı hatırlıyorum:” Siyasi görüşümüz ne olursa olsun. Derneğimizden içeri girdiğimizde siyasi görüşümüzü şapkamızı vestiyere asar gibi asarak, siyaset üstü, toplumsal mutabakatlı bir düşünceyle içeri gireceğiz.” sözünde karar kılmıştık. Bugüne kadar gösterdiğiniz bu saygı iklimi için de hepinize minnettarım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.