Diyarbakır’da Maraş Katliamı anması

Diyarbakır’da Maraş Katliamı anması
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Cemevi'nde anma etkinliği düzenledi.

TİGRİS HABER - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Ayfer Artan, aradan geçen 44 yıla rağmen katliamın halen aydınlatılmadığını belirterek, "Maraş Katliamının sorumlularını bilerek ve isteyerek ortaya çıkarmayan devlet ve siyasal iktidarlar, Çorum, Sivas, Madımak, Gazi, Gezi, Suruç, Roboski, Cezaevleri, Soma, Amasra ve adını sayamadığımız binlerce katliam ve cinayetin işlenmesine de cesaret vermiştir” dedi.

Anma etkinliğine katılan Pir Sultan Abdal Cem ve Kültür Evi Genel Merkez Hukuk Sekreteri Cafer Koluman ise, “Bugün devletin asimilasyon politikası kansız bir şekilde de olsa devam ediyor. Aleviler ve Alevi inancı bu devletin genetik yapısına aykırıydı. Çünkü Alevi inancında, barış, kardeşlik, bir arada yaşama kültürü, sevgi, hoşgörü, 72 milleti aynı nazarda görmesi vardı. Devletin genetik yapısında ne vardı; tekçilik vardı, Türkçülük vardı, Müslüman olmak vardı, Müslüman olmasan da onun dini değerlerine mensup olacaksın vardı" diye kaydetti.

Koluman, benzer uygulamların AK Parti döneminde de sürdüğüne işaret ederek, "Son iki yıldır yine AK Parti’nin devlet kurumları aracılığıyla Alevi kurumları üzerindeki mücadelesi, baskısı devam ediyor. Onlar ne kadar unutturmaya çalışsa da biz bu katliamı diri tutacağız ve her zaman hesabını soracağız. ‘Utanç Müzesi’ ve ‘yüzleşme’ olana kadar" diye kaydetti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.