Diyarbakır’da ‘Nafaka hakkı, uygulamaları, politikaları ve kadın cinayetleri’ çalıştayı düzenlenecek
TİGRİS HABER - Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi, “Nafaka hakkı, uygulamaları, politikaları ve kadın cinayetleri” başlıklı çalıştay düzenleyecek. 18 Temmuz’da Sezai Karakoç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan çalıştaya, bölge barolarının kadın hakları merkezinden birçok avukatın katılması bekleniyor.
Çalıştayın açılış konuşmasını, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden avukat İrem İlhan gerçekleştirecek. Çalıştayda, “Özel savaş politikaları bağlamında bölgedeki kadın cinayetleri davaları”, “Cezasızlık pratikleri ve emsal kararlar”, “Çatışmalı süreçlerde kadınlar”, “Nafaka tartışmalarının tarihsel gelişimi: Hukuk, siyaset ve toplumsal cinsiyet”, “Nafaka, kadın yoksulluğu ve yargı pratiği: Diyarbakır Barosu KHM araştırmasının bulguları ve hukuki çıkarımlar” ve “Nafaka verilerinin değerlendirilmesi, uluslararası nafaka uygulamaları ve sosyal devlet perspektifi” başlıkları altında tartışmalar yürütülecek.
Çalıştay’da konuşma yapacak avukatlar ise şu şekilde: “İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Sekreteri Jiyan Kaya, İHD İstanbul Şube Başkanı Jiyan Tosun, Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Şilan Çelik, Dayanışmanın Kadın Hali Derneği (DAKAHDER) Başkanı Aslı Pasinli, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden Cansel Talay ve Hatice Demir.
Kaynak:Mezopotamya Ajansı




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.