Diyarbakır’da 'öğrenciler' risk altında!

Diyarbakır’da 'öğrenciler' risk altında!
Diyarbakır’da sorunlarla başlayan yüz yüze eğitimde ihmaller bitmek bilmiyor. TYP kapsamında 599 kişinin istihdam edileceği bazı okullara personel verilmediği ortaya çıktı. Birçok okulda temizlik personeli yok, öğrenciler ve öğretmenler risk altında.

İlyas Akengin

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 6 Eylül’de okullarda eğitim öğretim başladı. Ancak, sıkıntılar bitmedi. Bazı okullarda başlayan tadilat nedeniyle öğrenciler başka okullara nakledildiği için sınıflar tıka basa doldu. Temizlik personelinin olmadığı okullarda öğrenciler korona riski altında eğitim görüyor. 

İŞ-KUR personel alıyor

Diyarbakır’da İŞ-KUR aracılığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere, 17 ilçede personel alımları için başvurular başladı. Ancak personel dağıtımındaki adaletsizlik, hem okul idarelerinin hem de velilerin tepkisini çekti. Bağlar İlçesi’ndeki 130 okula sadece 66 personel tahsis edilecek. Veliler, okullara her yıl en az iki temizlikçi ile bir güvenlik personelinin görevlendirildiğini hatırlatarak, “130 okula, 66 temizlik personeli gönderilecek. Her personel bir okula gönderilirse, kalan okullardaki temizlik nasıl sağlanacak” dedi.

Mevcutları kalabalık okullarda ayrıca, derslerin 30 dakikaya düşürülmediği, mevcutların azaltılmadığı, temizlik sıkıntısı nedeniyle öğrencilerin ve öğretmenlerin risk altında olduğu kaydedildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum