Diyarbakır’da otobüsler maskesiz yolcu almayacak

Diyarbakır’da otobüsler maskesiz yolcu almayacak
Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Fesih Kaya, bir şoförün korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine otobüslere maskesiz yolcu almayacaklarını söyledi. 

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da korona virüs vaka sayısında artış her geçen gün sürüyor. Son olarak dün şehir içi taşımacılık yapan özel halk otobüsü şoförünün de korona virüs testi pozitif çıktı. Şoför tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılırken, filyasyon ekipleri otobüsü kullanan vatandaşların belirlenmesi için çalışma başlattı. 
Vakanın ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Özel Halk Otobüslerinde dezenfekte çalışması başlattı. 

Araçlara maskesiz binmeyin

Konuya ilişkin Tigris Haber’e konuşan Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Fesih Kaya, “Birçok şoförümüz maske takıyor, otobüse binen vatandaşlarımız ne yazık ki takmıyor. Biz şoförlerimize maskesiz yolcu alınmaması için uyarıda bulunuyoruz. Ama buna rağmen binen oluyor. Bundan sonra alınmaması için kontrollerimizi sıklaştıracağız. Buradan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum, lütfen araçlara maskesiz binmeyin” çağrısında bulundu. 

ozel-halk-otobus1-001.jpg

Ayakta yolcu almıyoruz

Türkiye geneli ayakta yolcu alımına başlandığını belirten Kaya, “Son günlerde kentimizdeki vaka artışı nedeniyle Büyükşehir belediyesi bu uygulamayı geçici süreliğine durdurdu. Korona artışı nedeniyle şuan ayakta yolcu almıyoruz” dedi. 
Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı otobüsler maskesiz yolcu almıyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum