Diyarbakır’da parkta ‘mangal’ eziyeti!

Diyarbakır’da parkta ‘mangal’ eziyeti!
Diyarbakır merkez Bağlar İlçe sınırlarında bulunan Newroz Parkı’nda yasak olmasına rağmen yapılan mangal çevredeki vatandaşları olumsuz etkiliyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Bağlar İlçe sınırlarında bulunan Newroz Parkı’nda yasak olmasına rağmen yapılan mangal çevredeki vatandaşları olumsuz etkiliyor. Çıkan duman nedeniyle çevredeki vatandaşlar rahatsız olurken vatandaşlar kent içinde piknik alanlarının yapılmasını istiyor.

Diyarbakır’da kavurucu sıcaklar vatandaşı bunaltıyor. Gündüz saatlerinde sıcaklardan dolayı evlerinden çıkmayan vatandaşlar akşam saatlerinde ise parklara akın ediyor. Ancak Bağlar İlçesi’nde bulunan ve kullanımı Büyükşehir Belediyesi’nde olan Newroz Parkına giden vatandaşlar, tabiri caizse adeta ‘duman altı’ oluyor. Piknik için gelen vatandaşların yaktığı mangal dumanları hem parkın üstünü hem de çevrede oturan binaları rahatsız ediyor.

Mangaldan nefret eder olduk

Durumu haber merkezimize ileten bir vatandaş, “Ben Newroz Park civarında oturuyorum. Bildiğiniz gibi mangal yakılması valilik kararı ile daha önce yasaklanmıştı. Ancak vatandaş yasağı dinlemiyor. Hemen her gün mangallar yakılıyor, dumandan dolayı parkın üstü sis perdesini andırır bir görüntü veriyor. Defalarca Büyükşehir Belediyesi’nin 153 hattını arayıp şikâyette bulundum. Bir türlü zahmet edip müdahale etmiyorlar. Mangal kokusundan ve dumanından bulunduğumuz semtten nefret eder olduk.

Piknik alanları yapılsın

Başka bir vatandaş ise şu yorumu yaptı, “Bu sıcak havada insanlarımızın aileleriyle gidip piknik yapacağı bir yer ne yazık ki yok. İnsanlar, hafta içi çalışmanın verdiği stresi ve yorgunluğu üzerinden atmak için, ailesi ile birlikte rahat etmek için gideceği yer sayısı çok az. Bu nedenle belediyelerin piknik alanıyla ilgili çalışma yapmaları lazım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum