Diyarbakır’da piknik yapmak için 5 alan

Diyarbakır’da piknik yapmak için 5 alan
Diyarbakır’da son günlerde yaşanan bahar havasından dolayı yurttaşlar genellikle dışarıda vakit geçirmeyi tercih ediyor, doğayla iç içe açık havada aktiviteler yapıyor.

TİGRİS HABER - Güzel hava ile birlikte Diyarbakır'da piknik yapabileceğiniz bazı güzel alanlar bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır:

Hevsel Bahçeleri: Dicle Nehri kıyısında yer alan bu bahçeler, yeşil alanları ve nehir manzarasıyla piknik için ideal bir seçenektir.

Ambar Çayı Tabiat Parkı: Diyarbakır merkeze yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan bu tabiat parkı, yeşil alanları, yürüyüş yolları ve piknik alanlarıyla doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için güzel bir seçenektir.

Tenis Parkı: Diyarbakır'ın en eski parklarından biri olan Tenis Parkı, geniş yeşil alanları ve çocuk oyun alanlarıyla piknik yapmak için uygun bir ortam sunmaktadır.

Kent Ormanı: Diyarbakır merkeze yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan Kent Ormanı, geniş yeşil alanları, yürüyüş yolları ve piknik alanlarıyla hem dinlenmek hem de spor yapmak için ideal bir yerdir.

Botanik Parkı: Diyarbakır merkezde bulunan Botanik Parkı, farklı bitki türlerini görmek ve doğayla iç içe olmak isteyenler için güzel bir seçenektir.

Bu alanlar dışında, Diyarbakır'ın çevresindeki köylerde de doğal ve güzel piknik alanları bulunmaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum