Diyarbakır’da polis kendini gazeteci olarak tanıtıyor!

Diyarbakır’da polis kendini gazeteci olarak tanıtıyor!
BDP’lilerin dün bayrak asması sırasında saldırıya uğraması üzerine olay yerine gidildiğinde polis kameramanının kendini İHA çalışanı olarak tanıtıp çekim yapması dikkat çekti.

Diyarbakır –Yaşanan olay bölgede bir çok davanın iddianamelerine konu olan görüntülerin de nasıl elde edildiğini ortaya koydu.

                                     

BDP’nin çalışanlarının bayrak asarken saldırıya uğramasının ardından ilginç bir durum daha ortaya çıktı. Yaşanan saldırının ardından olay yerine giden BDP heyeti içerisinde bulunan ve açıklama yapan BDP Diyarbakır Belediye Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, kendisinin açıklaması sırasında çekim yapan bir kameramana hangi ajansta çalıştığını sordu. Çekim yapan kişi ise İhlas Haber Ajansı’nda  (İHA) çalıştığını ifade etti ancak kimliğinin istenmesi üzerine olay yerinden kaçtı. Daha sonra olay yerine gelen emniyet yetkilileri kişinin polis olduğunu ve kendileri için çalıştığını ifade etti. Bu tablo bölgede “KCK” davaları başta olmak üzere bir çok davanın iddianamelerine konu olan görüntülerin nasıl elde edildiğini ortaya koydu.

Polis gazeteci kılığında çekim yapıyor

 

Emniyet yetkilileri ile görüşen Kışanak, “Polis gizli iş mi yapar?” diye sorarak tepki gösterdi. BDP’lilere yönelik bir silahlı saldırı gerçekleştiğini hatırlatan Kışanak, polisin saldırıyı gerçekleştirenler yerine saldırıya uğrayanları kameraya almasının ilginç olduğunu belirterek, “Ben bir yurttaşım ve bu kentin vekiliyim. Polise kimliğini sorabilirim. Polis bu şekilde mi çalışıyor. Biz bu haliyle polise nasıl güveneceğiz” diye tepki gösterdi. Bu tepki karşısında görevli emniyet yetkilisi “biz nasıl çalışacağımızı biliyoruz” dedi.

Kışanak, “silah sıkan katiller orda duruyor siz gelip burayı çekiyorsunuz üstelik yalan söylüyorsunuz. Ben size nasıl güvenecem bu şehrin güvenliğini temin ettiğinizi. Biz kendimizi güvende hissetmek istiyoruz” diyerek tepkisini ortaya koydu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.