Diyarbakır’da 'polis nezaretinde' seçim çalışması

Diyarbakır’da 'polis nezaretinde' seçim çalışması
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin polis gözetiminde bildiri dağıttı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Yeşil Sol Parti Diyarbakır kadın milletvekili adayları Kürt Dil Bayramına ilişkin partinin Sur ilçesinde bulunan seçim bürosu önünde basın açıklaması düzenledi. “Kadın yaşamdır, varlığın yaşamı dildir” pankartının açıldığı basın açıklamasında konuşan Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, Celadet Ali Bedirhan ve arkadaşları tarafından hazırlanan Kürtçe Hawar Dergisi'nin yayın hayatına başladığı 15 Mayıs 1932 tarihinin, 2006’da Kürt Dil Bayramı kabul edildiğine işaret etti.

Kürtçe ve Kürtler üzerinde baskı olduğunu vurgulayan Atasoy, bu baskıları “faşizm” olarak nitelendirdi. 14 Mayıs’ta seçim olduğunu hatırlatan Atasoy, “Faşizmin bitmesi için 14 Mayıs’ta mührü Yeşil Sol Parti’ye basın” dedi. Partisinin Cumartesi günü Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapacağı mitinge katılma çağrısı yapan Atasoy, Kürtçenin üzerindeki baskıların kalkması ve yoluna güçlü bir şekilde devam etmesi için Yeşil Sol Parti’ye oy verme çağrısını tekrarladı.

Polis gözetiminde bildiri dağıtıldı

Milletvekili adaylarında Sorgûl Aytek Avşar’ın kısa konuşmasının ardından Yeşil Sol Parti’nin Cumartesi günü Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapmak istediği miting ve seçim çalışmasına ilişkin Gazi Caddesi’nde bildiri dağıtılmak istendi. Ancak emniyet ekipleri, yürüyüş olacağı, söz konusu caddenin yürüyüş alanı olmadığını belirterek, Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarının da içinde olduğu gruba izin vermedi. Yürütülen müzakere sonucu, slogansız, alkışsız, zılgıtsız, erbanesiz bir şekilde grubun ikiye bölünmesi koşuluyla bildiri dağıtılmasına izin verildi. Yer yer sloganların atılması üzerine her defasında bildiri dağıtımı çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu. Bildiri dağıtımı, polis nezaretinde slogansız, zılgıtsız, erbanesiz bir şekilde gerçekleşti. Gazi Caddesi ve İçkale’de yapılan bildiri dağıtımının ardından grup polis gözetiminde dağıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum