Diyarbakır’da randevu krizi!

Diyarbakır’da randevu krizi!
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun, bazı kurumların randevu taleplerine cevap vermediği öğrenildi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Valisi olarak 19 Mayıs 2022’de göreve başlayan ve aynı zamanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Ali İhsan Su’nun, “Hayırlı olsun ziyareti” için Ticaret ve Sanayi Odası, Baro, DEVA Partisi, Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) ve Amedspor’un randevu taleplerine aylardır cevap vermediği ortaya çıktı.

Kayyum uygulamasının başladığı 2016 yılından beri Diyarbakır’a aynı zamanda belediye başkanı olarak atanan valilerin, bazı sivil toplum örgütleri ile bazı muhalefet partilerine, “Hayırlı olsun” ziyareti için bile randevu vermedikleri ortaya çıktı. Münir Karaloğlu’nun merkeze alınmasından sonra yerine atanan Vali Ali İhsan Su’nun da kendisine, “Hayırlı olsun” ziyaret için randevu talep eden kurumlara şimdiye kadar randevu vermediği belirtildi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Barosu, DEVA Partisi, Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) ve Amedspor’un da aralarında bulunduğu birçok sivil toplum kuruluşu ve kurum aylardır valilikten randevu taleplerine yanıt bekliyor. DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı avukat Cihan Ülsen, önceki iki valinin de defalarca randevu taleplerine yanıt vermediğini belirterek, “Sanırım devlette devamlılık esastır diyoruz ya, yeni Vali Bey de randevu talebimize yanıt vermedi” dedi.

İlk randevu MHP’ye, CHP ziyareti paylaşılmadı

Diyarbakır’da göreve başlayan Vali Ali İnsan Su, ilk randevuyu, MHP tarafından görevden alındıktan sonra “nitelikli cinsel istismar” suçuyla tutuklanan eski İl Başkanı Cihan Kayaalp ve MHP’nin bazı MYK üyelerine verirken ardından AKP İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ile görüştü. Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri’nin ziyaretlerini de kabul eden Vali Su, yanı sıra Büyük Birlik Partisi (BBP), Diyarbakırspor, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi heyeti ve Marangozlar Odası gibi sivil toplum kuruluşlarını kabul etti. CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, Vali Su’dan randevu alıp kendisi ile görüştüklerini belirtirken, bütün ziyaretleri sosyal medyada paylaşan Diyarbakır Valiliği’nin CHP ziyaretini paylaşmaması dikkat çekti.

Kamuoyunda daha çok AKP’ye yakınlığı ile bilinen oda, dernek ve STK’lara randevu verilip, diğer STK’lara randevu verilmemesi rahatsızlık yaratırken, Medyascope’a konuşan bir STK temsilcisi, “Valiler, devletin temsilcisidir ve öyle olmalıdır. Biz kendilerinden randevu talebinde bulunduk, aylardır bir yanıt vermedi, kendi bilir. Onlar atamış, biz ise seçilmişiz. İşimize bakar devam ederiz” diye konuştu. (Kaynak: Medyascope)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum