Diyarbakır’da sağlık çalışanlarının eylemi sürüyor

Diyarbakır’da sağlık çalışanlarının eylemi sürüyor
TTB'nin çağrısıyla iş bırakma eylemlerinin 2'nci gününde olan sağlık emekçileri, Diyarbakır merkez Yenişehir'de bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde bir araya geldi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Sağlık Platformu, sağlıkçıların özlük haklarının düzeltilmesi talebiyle Yenişehir'de bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde bir araya geldi. TBB Merkez Yürütme Kurulu üyesi Halis Yerlikaya'nın da aralarında olduğu çok sayıda sağlık çalışanı eyleme katıldı. “Haklarımız ve emeğimiz için G(ö)revdeyiz” pankartı açan sağlıkçılar, “Mobing suçtur sessiz kalamayız” ve "İnsanca yaşamak insanca çalışmak istiyoruz” dövizleri taşıdı.

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Bahriye Eşmez, bütün kentlerde yapılan ortak açıklamayı okudu. SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken ise, taleplerinin karşılanması çağrısı yaptı.

“Bayramımızı, bayram havasında kutlamıyoruz”

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan da, "Bizler bayramımızı, bir bayram havasında kutlamıyoruz. Hep bir hak ve talep arayışı içinde mücadele ediyoruz. Sağlık sadece fiziksel ve ruhsal hal değil bunun yanında sosyal iyilik ve politik hali de olması gerekiyor. Çünkü tıp toplumsaldır ve yaşadığınız fiziksel çevreninde de üzerinde iyilik hali olur. Aslında sağlıksızlığı üreten etmenlerle mücadele etmemiz gerekiyor. Bir kişin barınmasından tutalım yediği her onu etkiler bu yüzden tıbbı bir bütünsel olarak ele alınması gerekiyor” şeklinde konuştu.  (Kaynak: MA)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum