Diyarbakır’da sandık güvenliği seferberliği

Diyarbakır’da sandık güvenliği seferberliği
İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Türkiye genelinde özellikle muhalif kesimlerce sandıklarda sıkı denetim seferberliği başlatıldı.

Naci Sapan-Özel Haber

TİGRİS HABER - İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Türkiye genelinde özellikle muhalif kesimlerce sandıklarda sıkı denetim seferberliği başlatıldı. Diyarbakır’da 3 bin 700 sandıkta denetim sağlayacaklarını söyleyen CHP Parti Okulu koordinatörü Şeyhmus Dağhan, ikinci tur için ek önlemler geliştirdiklerini, çok sayıda gönüllünün sandıklarda görev yapacağını söyledi.

Sandık Güvenliği konusunda yaklaşık iki yıldan bu yana çalışmalar yapan CHP Parti Okulu Diyarbakır Koordinatörü Şeyhmus Dağhan, yaptıkları çalışmalarla ilgili yayın koordinatörümüz Naci Sapan’a bilgi verdi. Dağhan, 3 bin 700 sandık görevlisine yüz yüze Sandık Güvenliği Eğitimi verildiğini, Okul Bilişim Sorumlularının cep telefonlarına ‘CHPSEÇİM’ uygulamasının indirildiğini ifade etti.

Sandıklara el uzattırmayacağız

Dağhan, aldıkları önlemler ile ilgili şunları anlattı; “Seçimden günler önce Okul Sorumluları, Okul Bilişim Sorumluları ve Sandık Kurulu Üyelerimiz bu uygulama üzerinde irtibat kurmuş durumdadır.

•Bu uygulama ile Okulu Bilişim Sorumlumuz sabah 06,00 da sorumlu olduğu okula gidecek ilk yoklamayı yapacak, herhangi bir sandığımızda görevli olmaması durumunda söz konusu uygulama ile bizlere bildirecek, bu eksikliği CHP Genel Merkezi dahil bütün örgüt birimleri anında görecek ve daha sandık kurulu oluşmadan o boşluk yetkili gözlemci ile tamamlanacak

•Yine bu uygulamanın tam olarak işletilmesi ile mükerrer oy kullanımını sıfıra indiriyoruz. Özellikle kolluk görevlilerin kendi sandıkları dışında kullandırılacak oyların kontrolünü yine bu sistem üzerinden sağlamış bulunmaktayız. İlçe Bilişim sorumlularımız mükerrer oy kullanımını anında görecek ve müdahale edecekler.

•Okul Bilişim Sorumlularımız Islak İmzalı Tutanakları aldıklarında henüz görev bölgesinden ayrılmadan sorumlu oldukları okuldaki sayım sonuçlarını 2-3 dakika gibi kısa bir sürede sisteme gireceklerdir. Diyarbakır örgütü, oy torbaları henüz ilçe Seçim Kurullarına ulaşmadan sonuçları görebilecektir. İstanbul Belediye seçiminde bu nedenle algıya izin verilmedi.

Parti Okulu olarak bu uygulamayı yapacak arkadaşlarımızı da çok sıkı eğitimlerden geçirdik seçim akşamına kadar da devam edecek.”

Gönüllü sayısı çok fazla

Kendi partililerinin yanı sıra YSP ve TİP’ten çok sayıda gönüllünün sandık başlarında görev yapma taleplerinin olduğunu da sözlerine ekleyen Şeyhmus Dağhan, şöyle devam etti; “Birinci tur seçimlerden sonra bütün okul sorumlusu, bilişim sorumlusu ve sandık kurulu üyelerimiz tek tek gözden geçirildi herhangi bir nedenle görev yerine gitmeyen yâda görevini yapmayan görevliler yerine yedek üyeler atandı.

•Bu seçimde sandık kurulu üyemize ilave olarak her bir sandığa görevli müşahit atadık.

•Türkiye Gönüllüleri’nin en ücra ilçemizdeki okulların her birinde birden çok gönüllüsü görev yapacaktır.

•Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Vakfı yaklaşık 950 gönüllü müşahit ile seçimlere aktif gözlemci olarak katılacaktır.

•Oy Ve Ötesi de yüzlerce gönüllü gözlemcisi ile bu seçimlerin güvenlik çemberinin bir halkası olacaktır. Bütün bunların yanında inanılmaz bir gönüllü gözlemci talepleri var. Diyarbakır’da Kılıçdaroğluna 1.c. turda destek verenlerin neredeyse yarısı aynı zamanda gözlemci olacaktır. Çaldırmayacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.