Diyarbakır’da satranç heyecanı

Diyarbakır’da satranç heyecanı
Doğu Pediatri Derneği tarafından bu yıl 2.’si düzenlenecek 2. Doğu Pediatri Satranç Turnuvası başladı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır, İzmir, Batman, Şanlıurfa, Bitlis, Elazığ, Malatya, Mardin, Siirt, Mersin, Gaziantep ve Manisa’dan lisanslı 195 satranç oyuncusunun başvurduğu Satranç Turnuvasında oyuncular 6 Tur şeklinde 2 gün boyunca ter dökecek.

Diyarbakır’daki Özel Bir kolejde bugün başlayan Turnuvada, dereceye giren oyunculara toplam 33 bin TL para ödülü ve tüm oyunculara da çeşitli hediyeler verilecek.

Doğu Pediatri Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Asena, Dernekleri tarafından düzenlenen ve Orzaks ilaç tarafından koşulsuz destek sunulan 2. Doğu Pediatri Satranç Turnuvası Diyarbakır’da başladığını söyledi.

Asena, Satrancın akademik performans ile doğrudan ilişkili olduğunun ortaya çıkması, eğitim sisteminde önemli bir yer almasını sağladığına işaret ederek, “Satranç çocukların yeteneklerini farkına varmalarına, geliştirmelerine ve zekalarını daha etkili bir şekilde kullanmalarına da katkıda bulunmaktadır. Bunların yanı sıra satranç çocukların planlama, seçenekleri değerlendirme, imgeleme, odaklanma, analiz, öngörü ve kuramsal düşünme gibi becerilerinin gelişmesine de yardımcı olmaktadır” diye konuştu.

Yarın sona erecek turnuvada dereceye giren oyunculara ödülleri düzenlenecek bir törenle verilecek. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum