Diyarbakır’da Schengen vize işlemleri başladı

Diyarbakır’da Schengen vize işlemleri başladı
DTSO’nun girişimleri sonucu 2020 yılında Diyarbakır Sanayi Mektebi binasında ofis açan ancak pandemi nedeniyle faaliyetlerini askıya alan VFS Global ve Gateway firması bugün (25 Temmuz 2022) itibariyle Diyarbakır’da vize başvurularını almaya başladı.

TİGRİS HABER - 10 yıldır Türkiye’de 29 ülkeye vize hizmeti veren VFS Global ve Gateway firmasının Diyarbakır Vize Başvuru Merkezinden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge illerinin tamamına hizmet verilecek. Diyarbakır ve çevre illerden gelecek olan başvuru sahiplerinin vize evraklarının ön kontrolü konsolosluklar adına sağlanıp, biyometri ve data işlemleri gerçekleştirilerek güvenli bir şekilde Konsolosluklara ve/veya Elçiliklere ulaştırılması sağlanacak.

İlk etapta 10 ülkeye vize işlemi

Vize Başvuru Merkezinde ilk aşamada 10 farklı Schengen ülkesi için vize başvuruları kabul edilecektir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge illeri ise, TSO bünyesindeki bu ofisten hizmet alabilecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesine özel olarak sunulan bu yeni hizmet ile biyometri işlem cihazı ve deneyimli personelleri sayesinde vize başvurusu yapmak isteyen kişilere daha üstün hizmet ve ulaşım kaynaklı zaman ve maliyet avantajı sağlanacağı bildirildi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO)’ndan yapılan açıklamada, bundan böyle Ankara ve İstanbul gibi kentlere vize için gitmek zorunda kalınmayacağı, bölgenin merkezi Diyarbakır’dan vize işlemlerinin yapılabileceği duyuruldu. Bu merkezde çalışma yapacak olan VFS Global ve Gateway firması Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Fransa, Lüksemburg, Malta, Slovenya ve Ukrayna ülkeleri adına hizmet verecek.

Vize Başvuru Merkezi Adres: Yenişehir Mahallesi Dr. Yusuf Azizoğlu Caddesi Diyarbakır Sanayi Mektebi No: 2/1 (Fiskaya) Yenişehir/Diyarbakır

(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.