Diyarbakır'da "Serê Salê" etkinliği

Diyarbakır'da "Serê Salê" etkinliği
Diyarbakır’da Serê Salê etkinlikleri kapsamında “Kosegerî” geleneğini sürdüren çok sayıda kişi, sokaklarda yürüdü, evlerin kapılarını çaldı, yeni yıl için dileklerde bulundu.

TİGRİS HABER - Kürtler, Serê Salê’yi (yılbaşı) Rumi Takvim’e göre 13 Ocak’ta kutluyor. Dicle Kültür Sanat Derneği, Çocukça, Sur Anka Derneği, Rengarenk Umutlar Derneği, Genç Alan Derneği ve Amed Şehir Tiyatrosu, Diyarbakır'da Serê Salê kutlamaları kapsamında mahallelerde “Kosegerî” etkinliğiyle başladı. Sur’un birçok mahallesinde yüzlerce çocuk ve gencin katılımıyla gerçekleştirilen “Kosegerî” geleneğinde, kadınlar erkek, erkekler kadın kılığında erbane ve ezgiler eşliğinde sokakları gezdi. Etkinlik kapsamında sokaklarda oyun oynayan çocuklara çerez ve oyuncaklar verildi.

Esnaf ve mahallelerdeki evlere yapılan ziyaretlerle sürdürülen etkinlik, Ulucami önündeki meydanda sona erdi. Burada “Kosegerî” ile birlikte gezen yüzlerce genç ve çocuk halaya durdu. Burada çekilen halayların ardından Dicle Kültür ve Sanat Derneği’ne kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Serê Salê etkinliklerin kapsamında düzenlenen “Kosegerî”’ etkinliği dernekte çekilen halayla son buldu.

Serê Salê etkinlikleri kapsamında diğer etkinlikler, saat 18.00’da Dicle Kültür ve Sanat Derneği’nde başlayacak. (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum