Diyarbakır’da seyyar satıcılara gece baskını

Diyarbakır’da seyyar satıcılara gece baskını
Baskında seyyar satıcıların tezgahları tahrip edildi. Seyyar tezgahlar üzerindeki meyve sebzeler yollara döküldü. Belediye yetkilileri, "olaydan haberimiz yok"

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da, kimliği belirsiz kişiler tarafından seyyar satıcıların tezgahlarına baskın düzenlendi. Baskında tezgahlar üzerindeki 20 bin lira değerinde sebze meyve yerlere atılırken, tezgahlar kırıldı. Edinilen bilgiye göre, gece saat 03.00 sıralarında Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Sento Caddesi Kuruçeşme mevkiindeki seyyar satıcılara baskın düzenlendi. Görgü tanıklarının iddiasına göre, baskını Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin çevik kuvvet desteği ile yaptığı belirtilirken, belediye yetkilileri böyle bir baskından haberleri olmadığını açıkladı. Caddeyi işgal ettikleri için sürekli zabıta ekipleri tarafından uyarılan seyyar satıcılar, tezgahlarını kapatıp evlerine gittikten sonra gece bölgeye yapılan baskında seyyar tezgahlar kırılarak, tezgahlar üzerinde bulunan yaklaşık 20 bin lira değerindeki sebze meyve dağıtıldı.

Sabah aldığı bir telefon üzerine tezgahının olduğu bölgeye geldiğini belirten seyyar satıcılardan Mehmet Emin Yılmaz, bu saldırının kimler tarafından yapıldığını henüz öğrenemediğini söyledi. Mehmet Emin Yılmaz, daha önce defalarca caddeyi işgal ettikleri gerekçesiyle belediye zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından uyarıldıklarını ancak böyle bir baskın öncesinde kendilerine herhangi bir uyarı yapılmadığını dile getirdi. Sabahleyin bir arkadaşının arayarak acilen tezgaha gelmesini istediğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Geldiğimde korkunç manzara ile karşılaştım. İki kişiye ait tezgah yerle bir edilmiş ve üzerindeki 20 bin liralık sebze meyve yerlere atılmıştı. Bu olayın kimler tarafından yapıldığını bilmiyoruz. Yapanları tespit ettikten sonra haklarında suç duyurusunda bulunacağız.” 
Görgü tanıkları baskını belediye zabıta ekiplerinin yaptığını iddia ederken, bazı vatandaşlar seçim öncesi provakasyon olabileceği uyarısında bulundu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.