Diyarbakır’da Sıfır Atık Projesi güçlendiriliyor

Diyarbakır’da Sıfır Atık Projesi güçlendiriliyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesindeki 15 siteye atık toplama ünitesi yerleştirerek Sıfır Atık Projesi altyapısını güçlendiriyor.

TİGRİS HABER - İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde başlatılan ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın ortaklığı ile yürütülen kaynağında ayrıştırma hizmetleri kapsamında oluşturulan Sıfır Atık Projesi’nin çalışmaları devam ediyor.

diyarbakir-1.jpg

Kayapınar pilot bölge

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin dış birimleri ile tesislerine atık toplama kutularının ardından şimdi de kentteki siteler için yeni bir çalışma başlatıldı.

diyarbakir-2.jpg

Proje kapsamında pilot bölge olarak Kayapınar ilçesi belirlendi. Kayapınar’da nüfusun yoğun olduğu 15 siteye kaynağında ayrıştırma için atık toplama üniteleri yerleştirildi.

diyarbakir-3.jpg

Proje ile kent genelinde sıfır atık, kaynağında ayrıştırma alt yapısı, temiz çevre bilinci ve atık yönetimi konularında farkındalık oluşması ile çevre bilincinin Diyarbakır geneline yayılması amaçlanıyor. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum