Diyarbakır’da silahlı saldırı: Muhtar ve babası hayatını kaybetti

Diyarbakır’da silahlı saldırı: Muhtar ve babası hayatını kaybetti
Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde silahlı saldırı sonucu muhtar ve babası öldü, eşi ve 7 yaşındaki oğlu da yaralandı.

Olay öğle saatlerinde Hazro ilçesi Kırmataş Köyü’nde yaşandı. Meşebağlar köyü muhtarı Hasan Bıkmış, babası Piresin Bıkmış, eşi Emine Bıkmış ve 7 yaşındaki oğlu Ahmet Bıkmış araçlarında giderken bir grup tarafından pusu kuruldu. Uzun namlulu silahlarla ateş açıldı ve araç yoldan çıkıp şarampole yuvarlandı. Pusu kuran saldırganlar aracın yanına giderek kurşun yağdırdı. Olayda Meşebağlar köyü muhtarı Hasan Bıkmış ve babası Piresin Bıkmış hayatını kaybetti. Eşi Emine ve oğlu Ahmet Bıkmış yaralandı. Olayın, intikam almak için gerçekleştirdiği öğrenildi.

hazro-(2).jpg

Olayı gören vatandaşların haber vermesiyle olay yerine çok sayıda ambulans ve güvenlik güçleri geldi. Yaralılar Hazro Devlet Hastanesi kaldırıldı. Hayatını kaybeden 2 kişi ise otopsi yapılmak üzere Diyarbakır’daki hastaneye sevk edildi.

Olayın İzmir’de ikamet eden Hasan Bıkmış’ın kız kardeşinin eşinden şiddet gördüğü, bunun üzerine de Bıkmış’ın iki erkek kardeşini İzmir’e göndererek eniştesini öldüresiye dövdürmesi sonucu ortaya çıktığı öğrenildi. Yaklaşık 5 gün önce kız kardeşinin Hasan Bıkmış’a eşinin kendisini dövdüğünü söylemesi üzerine kardeşlerini kente gönderip eniştesini dövdürdüğünü duyan karşı tarafın da bunun üzerine Bıkmış’a pusu kurduğu ifade edildi.

Olayla ilgili geniş çapta inceleme sürüyor.

 (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.