Diyarbakır'da sivrisinek alarmı: Belediyeden açıklama geldi

Diyarbakır'da sivrisinek alarmı: Belediyeden açıklama geldi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serdar Bakıroğlu, kentte son 52 yılın en yoğun yağışlarından birinin yaşandığını belirterek, yağışların sivrisineklerle mücadeleyi olumsuz etkilediğini söyledi.

İbrahim İnanç Yıldız

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serdar Bakıroğlu, kentte son dönemde artan sivrisinek yoğunluğuna ilişkin kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. Bakıroğlu, bu yıl yaşanan olağanüstü yağışların sivrisineklerle mücadele çalışmalarını doğrudan etkilediğini belirterek, mücadele faaliyetlerinin bilimsel veriler ışığında yeniden planlandığını söyledi.

Bakıroğlu açıklamasında, "Diyarbakır, bu yıl son 52 yılın en yoğun yağışlarından birini yaşamıştır. Olağanüstü düzeyde seyreden bu meteorolojik koşullar, sivrisineklerin larva gelişim dönemine denk gelmiş; bu durum kent genelinde yürütülen larva mücadelesinin planlanan takvim ve etkinlik düzeyi üzerinde doğrudan etkili olmuştur" ifadelerini kullandı.

"Yağışlar ilaçlama çalışmalarının verimini düşürdü"

Yoğun yağışların mücadele çalışmalarında aksamalara neden olduğunu vurgulayan Bakıroğlu, "Yağışların uzun süre devam etmesi nedeniyle bazı bölgelerde planlanan uygulamaların öngörülen program doğrultusunda tamamlanması mümkün olmamıştır. Ayrıca yoğun yağışlar sırasında yapılan ilaçlama çalışmalarında kullanılan ürünlerin yağmur sularıyla taşınması, uygulamaların verimliliğini azaltmış ve beklenen sonuçların alınmasını güçleştirmiştir" dedi.

Bu nedenle kamu kaynaklarının etkin kullanılması amacıyla çalışmaların yeniden değerlendirildiğini belirten Bakıroğlu, "Mücadele faaliyetleri bilimsel veriler, saha gözlemleri ve teknik değerlendirmeler doğrultusunda yeniden planlanmıştır" diye konuştu.

"İl genelinde kapsamlı ve kesintisiz mücadele başlatıldı"

Hava şartlarının düzelmesiyle birlikte çalışmaların hız kazandığını kaydeden Bakıroğlu, "Hava koşullarının uygun hale gelmesiyle birlikte larva mücadele çalışmalarımız hız kazanmış; il genelinde kapsamlı, koordineli ve kesintisiz bir uygulama programı devreye alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Sivrisineklerin üreme alanlarının yoğun şekilde kontrol edildiğini belirten Bakıroğlu, "Ekiplerimiz tarafından sivrisinek üreme alanları başta olmak üzere sulak bölgeler, dere yatakları, rögarlar, birikinti alanları ve risk taşıyan diğer noktalarda ilaçlama, kontrol ve takip faaliyetleri aralıksız şekilde sürdürülmektedir" dedi.

"Halk sağlığı için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz"

Sahadaki çalışmaların uzman ekipler tarafından düzenli olarak takip edildiğini belirten Bakıroğlu, ihtiyaç duyulan bölgelerde ek tedbirlerin alındığını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarına devam edeceğini vurgulayan Bakıroğlu, "Yağışların oluşturduğu olumsuz etkilerin en aza indirilmesi ve sivrisinek popülasyonunun kontrol altında tutulması amacıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarımız ilgili mevzuat ve bilimsel yöntemler çerçevesinde devam edecek, süreçle ilgili gelişmeler kamuoyu ile düzenli olarak paylaşılacaktır" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.