Diyarbakır’da sivrisinek istilası

Diyarbakır’da sivrisinek istilası
Diyarbakır’da havaların ısınması ve sıcaklık değerlerinin yükselmesinden sonra kentte sivrisinek ve haşereler vatandaşları rahatsız etmeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilaçlama çalışmalarına başlamaması tepki çekerken,gece uyuyamadıklarını belirten vatandaşlar acilen çözüm bulunmasını istiyor.


Tigris Haber
Vatandaşlar Duruma Tepkili
Diyarbakır’da hava sıcaklığının bir anda mevsim normallerinin üzerine çıkmasından sonra sivrisinek ve haşereler vatandaşları rahatsız etmeye başladı. Bazı semtlerde sivrisinek ve haşerelerden geçilmezken,vatandaşlar bu durumdan duydukları rahatsızlığı sosyal medyada paylaşarak seslerini duyurmaya çalışıyor.Sivrisineklerin artmasını ilaçlama yapılmamasına bağlayan vatandaşlar, belediyeye tepki gösterdi.


Belediyenin bu soruna karşı önceden tedbir almamasına ve hazırlık yapmamasına tepki gösteren vatandaşlar, bu yüzden çocukların hastalandığını dile getiriyor.


Hava sıcaklıkları nedeniyle balkon kapılarını ya da pencereleri açık bırakan vatandaşların  evlerine sivri sinekler dayanıyor.


“Belediye Daha Önce Tedbir Almalıydı”
Birçok mahallede vatandaşlar  henüz bu yaz sinek ilaçlama aracını görmediklerini  belirterek belediyeye sitem etti. Sıcak havaların artmasıyla birlikte sivrisineklerin artmasından rahatsız olduklarını belirten vatandaşlar, bu durumun belediyenin yeterli ilaçlama yapmamasından kaynaklandığını savundu. Vatandaşlar hem kent merkezinde hem de kırsal alanda, sivrisineklerden ve diğer haşerelerden rahatsız olduklarını dile getirdiler.


Büyükşehir Belediyesi’nin bir an önce soruna çözüm bulmasını isteyen vatandaşlar,”Daha önce tedbir alınması gerekiyordu.Sivrisinek ve haşereler hayatı zehir ediyor. Çocuklar buna bağlı olarak hastalanıyor. Bir an önce çözüm üretilerek ilaçlama yapılmalı” ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.