Diyarbakır’da SRC sınavı sonrası gerginlik

Diyarbakır’da SRC sınavı sonrası gerginlik
Diyarbakır’da SRC sınavına giren yüzlerce kişi sınavdan kaldı. Yanlışlık yapıldığını belirten adaylar protesto eylemi yaptı.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da normalleşme süreci ile birlikte ertelenen sınavlar yapılmaya başlandı. Normalleşme süreci ile birlikte yapılan ilk sınav ise ‘SRC belge sınavı’ oldu. Yük ve yolcu taşıyan şoförlerin girdiği ‘SRC belge sınavı’ için okula gelen adaylar hazırlanan tedbirler kapsamında sınava alındı.

Ancak merkez Kayapınar İlçesi’nde bulunan Vehbi Koç İlköğretim Okulunda sorun yaşandı. SRC 3 sınava giren adaylar mağdur olduklarını belirterek, sınav sonrası açıklama yaptı.

Hatanın düzeltilmesini istiyoruz

Okul önünde açıklama yapan adaylar, “SRC 3 sınavına giren tüm adaylar bu dersten kaldı. Duruma itiraz ettik. Uzun uğraşlarımız sonrası yapılan hata görüldü ve değişiklikler yapıldı. Okul yönetimi ilk açıklamada bir arkadaşımıza 17., ikinci açıklamada ise 57 puan aldığını söylediler. Yetkililer makinenin arızalı olduğunu söylüyor. Hatanın düzeltilmesini istiyoruz” dediler.

Öte yandan mağdur olduklarını belirten adaylar okul önüne polis çağırdı. Polisin devreye girmesiyle sorunun çözüldüğü öğrenildi. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum