Diyarbakır’da T Plakaların dağıtımında muamma!

Diyarbakır’da T Plakaların dağıtımında muamma!
T plaka hak sahipleri, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığınca plaka karşılığında kendilerinden 300 bin TL bağış istenildiğini iddia etti. Büyükşehir’den yapılan açıklamada ise, plakaların askıdan indirilerek kura ile dağıtılacağı duyuruldu.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da taksi esnafının yaşadığı sorun 2010 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından 914 adet T plakanın iptal edilmesi ile başladı. Bunun üzerine mağdur edildiğini dile getiren taksiciler, Diyarbakır T Plaka Hak Sahipleri Yardımlaşma Derneği, plakalarının iptal edilmesini yargıya taşıdı, mahkeme taksicileri haklı buldu. Ancak mahkemenin verdiği karar sorunun giderilmesine yetmedi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, plaka karşılığında hak sahiplerinden 300 bin TL bağış talebinde bulundu.

Plakaların kendilerine iade edilmesini isteyen mağdurlardan Erhan Dağdelen, “Plakalarımızı almamız için bizden belgeler istenildi. Bizden istenilen belgelerde bağış yapılmasına dair herhangi bir yazı yok. Ama Ulaşım Daire Başkanlığı, plakalarımızı almamız için bizden Büyükşehir Belediyesi’ne 300 bin TL bağış yapmamızı istiyor. Bizim bu parayı ödeyecek durumumuz yok” dedi.

12 yıldır mağdur ediliyoruz

2010 yılından beri mağduriyet yaşadıklarını söyleyen Erhan Dağdelen, “Belediye bizim elimizden arabalarımızı aldı ve biz 12 yıl boyunca hakkımız olanı almaya çalıştık. Ama hiç kimse bize yardımcı olmadı. Hak sahibi olmamıza rağmen plakalarımız bize teslim edilmedi. Bizler mağdurlar olarak konuyu mahkemeye taşıdık, haklı bulunduk ve plakalarımız teslim edileceği bilgisi verildi. Bunun üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na gittim. Ulaşım Daire Başkanlığı, plaka karşılığında benden belediyeye 300 bin TL bağış yapmamı istedi. Bende bu meblağın yüksek olduğunu, ödeyecek durumum olmadığını dile getirdim” dedi.

Herkesin ödeyebileceği uygun bir fiyat olsun

Bağış yapmadıkları sürece plakaların teslim almayacaklarını ifade eden Dağdelen, “Biz zaten 12 yıldır mağdur ediliyoruz. Belediye bize yardımcı olması gerekirken bizi mağdur etmeye devem ediyor. Bizden istenilen bağış ücreti gerçekten çok yüksek. Bu kararı neye göre aldılar, gerçekten çok şakınız. Biz bu ekonomik krizde bu parayı ödeyecek durumuz yok. Bizden istenilen meblağın herkesin ödeyebileceği uygun bir rakama getirsinler istiyoruz” diye konuştu.

Askıdaki taksi plakaları aktifleştiriliyor

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ali İhsan Su’nun talimatıyla vatandaşlardan gelen talep üzerine, askıda bulunan ticari taksiler aktifleştirileceği duyuruldu. Belediyeden yapılana açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi başkanlığında yapılan UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) toplantısında askıda olan ticari taksileri yeniden aktifleştirme kararı alındı.

Kura ile verilecek

UKOME kararı gereğince; askıda (terkin) bulunan ticari taksi plakaları hak sahiplerinin 16 Aralık 2022 tarihine kadar Ulaşım Daire Başkanlığına müracaat etmeleri halinde aktif duruma getirilecek. Müracaatlar tamamlandığında aktif duruma getirilen plakalar noter huzurunda çekilecek kura ile yeni duraklara yerleştirileceği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum