Diyarbakır’da "Tarihe İz Bırakan Kadınlar" sergisi

Diyarbakır’da "Tarihe İz Bırakan Kadınlar" sergisi
ZilanTigris’in “Tarihe İz Bırakan Kadınlar”ın portrelerinden oluşturduğu kağıt rölyef sergisi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanında sanat severlerle buluştu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Mart ayı için hazırlanan, Kültür-Sanat Takviminde yer alan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor.

Etkinlik Takviminde planlanan ve ZilanTigris’in “Tarihe İz Bırakan Kadınlar”ın portrelerini kağıt rölyef yöntemiyle hazırladığı sergi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanında açıldı.

Orantı, perspektif ve ışığın ustalıkla sentezlediği “Tarihe İz Bırakan Kadınlar” sergisindeki eserlerde Tigris, tarihsel ve toplumsal zeminlerde yaratıcı ve devrimci tahayyüllere sahip olan, insanlık tarihinde iz bırakan kadınları bir araya getirdi.

sergi-tigris.jpg

Tigris, sergisinde devlet yönetiminde etkili olan Mısır kraliçesi Nefertiti’den antik çağ filozofu Aspasia’ya, kadınların da en az erkekler kadar cesur ve vatansever olduğunu kanıtlayan Jeanne D'Ark’tan bütün mirasını dine ve bilgiye olan aşkına harcayan Müslüman ilim kadını Fatıma El-Fıhrî’ye, yaşadığı dünyaya kayıtsız kalmamış, hümanist ve devrimci ressam Frida Kahlo’dan şair, besteci, bilim insanı ve kadın hakları aktivisti olan birçok kadının portresine yer verdi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.