Diyarbakır’da tarihi han yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya

Diyarbakır’da tarihi han yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Çıplak han, bakımsızlıktan dolayı yıkılma tehlikesi karşı karşıya kaldı.

Tarihi Çıplak Han yıkılma noktasına gelince sokak, yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Esnaf biran önce sorunun çözülüp sokağın açılmasını istiyor.

aw711089_06.jpg

Çıplak hana yıllardır bakım yapılmamasından dolayı çürüme noktasına geldi. Esnafın yetkili kurumlara restore edilmesi için yaptıkları başvurular sonuçlanmayınca hanın istinat duvarlarında çatlaklıklar oluştu. Yıkılma tehlikesi olduğu için sokak yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Sur belediyesi yetkilileri sokağı kapatarak, ‘Bu yapı tehlike arz etmektedir’ yazısı astı.

aw711089_05.jpg

Kapatılan sokaktaki esnaflar işlerinin aksamasına neden olduğunu söyledi. Yıllardır kuaför olan esnaf Fahim Satık, “Sokak kapatılamaz” “Konuyu bütün yetkililere söylememize rağmen 20 yıldan bu yana duvar aynı bu şekildedir ve hiçbir yetkili de buna bir çare bulup da gelip ilgilenmedi. En son sabah geldiğimizde burayı kapalı gördük ve şaşırdık. Burada önceden yaşanan olaylardan dolayı esnafın mağduriyeti göz önünde bulundurulmadı. Esnaf burada zaten mağdur ve bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Çünkü bir sokak kapatılmaz. Halkın sıklıkla kullandığı, engelli, yaşlı ve az illerde bulunan sağlık ocağına gitmeye çalışan hasta insanlarımız var. Sokak kapatıldığı için bizler ve burada geçmeye çalışan vatandaşlar için büyük bir sıkıntı yaratıyor. Yetkilere çağrım, bir an önce bu sokağın açılması ve bu duvara bir çare bulunmasını istiyoruz. Sesimizi duymalarını ve taleplerimize kulak vermelerini istiyoruz” dedi.

(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.