Diyarbakır’da test yapılmaya başlandı, hasta sayısındaki artış sürüyor

Diyarbakır’da test yapılmaya başlandı, hasta sayısındaki artış sürüyor
Kovid-19 şüphesiyle tedavi altına alınan hastaların testi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılmaya başlandı.

Diyarbakır’ın farklı hastanelerinde koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle tedavi altına alınan hasta sayısındaki artış sürüyor. Kentte şu ana kadar 8 hastanın testi pozitif çıkarken, 61 hastanın ise salgın şüphesiyle kentin farklı hastanelerinde tedavileri sürüyor.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 5 katı, Kovid-19 hastaları için ayrıldı. Her geçen gün hasta sayısında artış sürerken, hastanenin iki katı tamamen Kovid-19 hastalarıyla dolduğu, hastaların artık 3’üncü kata yerleştirildiği öğrenildi. Klinik ve radyoloji bulguları sonucu yatırılan hastaların her biri ayrı odalara alındığı belirtildi.

Testler artık hastanede yapılacak

Hastaneye salgın şüphesiyle getirilen 48 hastanın 3’ünün testinin pozitif çıktığı bildirildi. Hastalardan alınan numunelerin bugüne kadar Ankara’ya gönderildiği, ancak dün akşam itibariyle hastanenin alt yapısı tamamlanarak testlerin artık hastanenin labaratuvar bölümünde yapılacağı kaydedildi. Daha önce testlerin Ankara’ya gönderilmesinden kaynaklı bir kaç günde test sonuçların geldiği, ancak testin artık hastanede yapılacağından kaynaklı sonuçların aynı gün içerisinde çıkacağı aktarıldı.

Bulgular pozitif testler negatif

Test sayısının artacağından kaynaklı Kovid-19 hastalarının sayılarında da artış olacağı aktarıldı. Kovid-19 şüphesiyle tedavi altına alınan hastalara salgına ilişkin iki test yapıldığı ve her iki testin sonucunun pozitif çıkması durumunda hastaya Kovid-19 teşhisi konulduğu bildirildi. Hastalarda yapılan Klinik ve Radyoloji bulgularının pozitif çıktığı; ancak gönderilen testlerin sonucunun negatif geldiği ve bu durumunda karışıklığa neden olduğu bildirildi.

Ekipmanlar yetersiz

Sağlık çalışanın yetersiz olmasından kaynaklı hastanede kanser, diyaliz ve kronik hastalıkları olan hastaların gereksinimlerinin karşılanması konusunda yetersiz kalındığı aktarıldı. Hastanenin Onkoloji bölümü hariç neredeyse tüm bölümlerinin çalışmalarının durdurulduğu ifade edildi. Yine hastanede çalışan sağlık emekçilerinin başta N-95 maskesi olmak üzere gerekli ekipmanların karşılanmadığı bildirildi.

Kovid-19 şüphesiyle Ergani Devlet Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada yaşamını yitiren hastanın testinin de negatif çıktığı belirtildi. (Kaynak: MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.