Diyarbakır'da 'tıka basa' yolculuk!

Diyarbakır'da 'tıka basa' yolculuk!
Toplu taşıma araç ihtiyacının yeteri kadar karşılanmadığı Diyarbakır’da, işe gidiş geliş saatleri adeta çileye dönüşüyor.

TİGRİS HABER - Toplu taşıma araç ihtiyacının yeteri kadar karşılanmadığı Diyarbakır’da, işe gidiş geliş saatleri adeta çileye dönüşüyor. Kentin en işlek ve insan trafiğinin yoğun olduğu birçok noktada dakikalarca otobüs bekleyen vatandaşlar, halen ulaşımda sorunun yaşanmasının kentte yakışmadığını söylediler.

Hafta içi mesai sonrası ile hafta sonları ‘tıka basa’ yolculuk yapmaktan gına geldiğinin altını çizen vatandaşlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin nüfus oranına göre araç tahsisi yapmalarını talep etti.

“Otobüs mağduruyuz”

Sabah erken saatlerde otobüs bekleyen, gelen otobüslerinde tıka basa dolu olarak seyahat ettiklerine değinen vatandaşlar, “Hepimiz otobüs mağduruyuz. Otobüsü saatlerce beklediğimiz günler oluyor. Özellikle mesai saatleri sonrası ve hafta sonları Belediye otobüsleri ve Özel Halk Minibüslerini hiç boş görmüyoruz. Herkes haklı olarak çok asabi oluyor. Otobüsler tıklım tıklım geliyor. Oturmayı geçtik, otobüse sığmaya çalışıyoruz. Böyle olunca da herkes evine ve işine geç kalıyor” dediler.

‘Otobüs sayısı artırılmalı’

Vatandaşlar, tepkilerini şöyle dile getirdiler;

“Kırk dakikada bir geliyor ve yoruluyoruz. Taksiye binmek istesek çok pahalı geliyor, binemiyoruz. Bu duruma mecbur kalıyoruz ve bu da bizi yoruyor. Araç sayısının arttırılmasını istiyoruz. Otobüsler çok geç geliyor. Dolu geliyor ve binemiyoruz. Otobüs sayısının artırılması gerekiyor. Otobüs geç geldiği için biz de işimize geç kalıyoruz. Mağdur oluyoruz. Otobüs sayısının artırılması gerekiyor.”

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum