Diyarbakır’da TİP’e ikinci saldırı

Diyarbakır’da TİP’e ikinci saldırı
Türkiye İşçi Partisi(TİP) Diyarbakır İl Başkanı Salih Sargın’dan sonra TİP Üyesi Furkan Erdoğan da saldırıya uğradı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - TİP Diyarbakır İl Başkanı Salih Sargın’ın geçtiğimiz günlerde saldırıya uğramasının ardından TİP Üyesi Furkan Erdoğan’da saldırıya uğradı. Erdoğan’a kafasına sert bir cisimle vurarak yaralayan saldırganlar, çevredekilerin yardıma gelmesiyle kayıplara karıştı. Çarşamba günü saat 20.00’de Kayapınar ilçesi Ekin Ceren Parkı’nda gerçekleşen olaya ilişkin il başkanlığı önünde partililerle birlikte basın açıklaması yapan TİP Diyarbakır İl Başkanlığı Üyesi Yusuf Eren Ezgin, saldırıyı vandallık olarak değerlendirdi.

Olayın takipçisi olacaklarını belirten Sezgin, saldırıya uğrayan Furkan Erdoğan’ın durumunun iyi olduğu ifade ederek, “AKP- Saray rejimine karşı mücadelemiz kesintisiz sürüyor. Yol arkadaşlarımıza karşı izandan yoksun bir şekilde pusu kuran çete örgütlenmelerine karşı geri durmayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz. Bizler saraylardan icazet almadık, saraylılardan bir gün olsun adalet beklemedik. Saray varsa ona karşı yoksul halkımızın safında mücadelede etmekten bir gün olsun geri durmadık, bundan sonra da durmayacağız.” dedi.

‘Bu azgınlığa bakınca saray rejimini görüyoruz’

Partilerinin Diyarbakır İl Başkanlığına yönelik yapılan saldırıların sistematik bir hal aldığını söyleyen Ezgin, saldırı üzerinden AK Parti’yi eleştirerek, “Parti örgütümüze yönelik gerçekleşen saldırılar sistematik bir almaya başlamıştır. Sokaklarda direnen devrimcilere, işçilere, kadın ve gençlik örgütlerine karşı barikat oluşturan kolluk kuvvetlerinize, partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın keyfi kaçmasın diye en demokratik hakkımızı dahi yasaklayan valinize, cumhurbaşkanına hakaret davalarından başını kaldırmayan hâkimlere, savcılara kısacası zalimin talim ettiği yolun tam da karşısında dimdik ayaktayız, yan yanayız. Bugün yasama, yürütme ama en çok da yargı sistemi ceberut azınlığın tekelindedir. Bu ceberut azınlığa bakarken saray rejimini görüyoruz.” diye konuştu.

‘AKP tökezleyince ilk siz yargılanacaksınız’

Verilen kararlarla kamuoyu vicdanını rahatsız eden olayları sıralayan Ezgin, “Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Hiç kimse AKP saray rejimine sırtını dayayarak kendini güvende zannetmesin. İktidar tökezleyince ilk yargılanan sizler olacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.