Diyarbakır’da tohum analiz laboratuarı:

Diyarbakır’da tohum analiz laboratuarı:
Diyarbakır Ticaret Borsası’nın 3 milyon 500 bin liraya inşa ettiği tohum analiz laboratuarı, tohum üreticilerine tanıtıldı. Diyarbakırlı çiftçiler tohum analizi için artık Samsun ve Ankara’ya gitmeyecek.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Ticaret Borsası’nın 2021 yılı Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın desteği, Ticaret Borsa’nın sermayesi ile 3 milyon 500 bin TL ye mal olan tohum analiz laboratuarı tohum üreticilerine tanıtıldı. Diyarbakır Ticaret Borsası Tohum Sertifikasyon ve Merkez Laboratuar tanıtımına Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil,Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Yönetim Kurulu Üyesi M.Ali Sağır, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırmalar Merkezi (GAPUTAEM) Müdürü Mehdi Sümerli, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hocaları ile Diyarbakır'da bulunan tohum üreticileri katıldı.tohum-labaratuvar-2.jpg

‘Laboratuarı olan ikinci borsayız’

DTB Başkanı Engin Yeşil, projenin önemine işaret ederek, "Bölgemizde ilimizde üyelerimiz ve üreticilerimiz daha önce tohum laboratuarı için Adana, Samsun ve Ankara’ya gitmekteydiler. Artık Diyarbakır Ticaret Borsası olarak bu sorunu ortadan kaldırmış bulunmaktayız. TOBB bağlı olarak ülkemizde Konya ilimizden sonra Tohum Sertifikasyon ve Merkez Laboratuarı bulunan ikinci borsayız. Dünyanın sayılı tarım üreticisi ülkeleri arasında ülkemiz yerini ilk sıralarda almaktadır. Son yıllarda bilinçli ziraat uygulamaları neticesinde hem seracılıkta hem açık arazide daha kaliteli ve uluslararası piyasalarda yabancı ürünlerle rekabet edebilecek ürünler yetiştirilmeye başlanmıştır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.