Diyarbakır’da toplu taşıma zammına tepki
TİGRİS HABER - Belediyeye bağlı toplu taşıma araçları ve özel halk otobüslerinde ise tam bilet 20 TL, öğrenci bileti ise 10 TL olarak belirlendi.
Toplu taşımanın yanı sıra ticari taksi ücretlerinde de artışa gidildi. Yeni tarifeyle birlikte taksimetre açılış ücreti 25 TL’ye yükseltilirken, kısa mesafe “indi-bindi” ücreti 125 TL oldu.
Zam haberiyle birlikte vatandaşlar duraklarda ve minibüslerde tepkilerini dile getirdi. 65 yaşındaki bir vatandaş, zam sonrası yaşadığı sıkıntıyı şu sözlerle ifade etti: “Yazık, günah. Her şeyin ucu kaçtı. Mazota zam gelmemiş, bu neyin zammı?”
Ekonomik şartların giderek zorlaştığını belirten bir diğer yurttaş da, asgari ücretin geçinmeye yetmediğini dile getirerek, “Asgari ücret 22 bin lira. Kiralar Diyarbakır’da bile 15 binden başlıyor. Bıktık artık. Her şey uçup gidiyor elimizden" ifadelerini kullandı.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.