VİDEO - Diyarbakır'da toplu taşımada sıfır mesafe maksimum risk

VİDEO - Diyarbakır'da toplu taşımada sıfır mesafe maksimum risk
Diyarbakır’da okulların açılmasıyla toplu taşımada yaşanan sıkışıklık salgının yayılmasına adeta davetiye çıkarıyor.

Diyarbakır kontrollü normalleşme tablosunda mavi kategoride ama sahada yaşanan tabloya bakılırsa bunun fazla sürmeyeceği aşikar.

Okullar açıldı, servis yok öğrenciler otobüslerde tıkış tıkış

 Zira her ne kadar vatandaşa toplu alanlarda sosyal mesafeyi koruma uyarıları yapılsa da okulların açılmasıyla birlikte toplu taşımada yaşanan sıkışıklık normalleşmenin yakında bir anormalleşmeye evrileceğine dair emareler artmakta. Normalleşmeyle birlikte okullar açıldı ancak öğrencilerin okullara ulaşmasında servisler sağlanmayınca toplu taşımada özellikle sabah ve akşam saatlerinde ciddi sıkışıklıklar oluştu. Otobüslerde sosyal mesafenin sıfıra indiği bir tabloda koronavirüs salgının yayılmasına zemin hazırlandı.

diyarbakir-otobus-mesafe.jpeg

Gel de bu sıkışıklıkta maviyi koru

Diyarbakır vaka sayısının az olduğu bölge illeri arasında ama toplu taşımada yaşanan sıkışık ortamda ne sosyal mesafe ne de yapılan uyarıların bir anlamı kalıyor. Öyle ki, sabah okullarına zamanında varmak için otobüs duraklarında bekleyen öğrenciler adeta balık istifi şeklinde üst üste yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Otobüsteki sıkışıklık bir yana ön kapıdan yolcu alamayan otobüs şoförü ise orta ve arka kapılardan aldığı yolcuların kartlarını nasıl okutacağının telaşına düşmüş vaziyette. Yani, o sıkışıklığa bir de kartları elden ele okutmanın curcunası ekleniyor.

Kontrollü normalleşme mi doludizgin salgına davet mi?

Açık alanlarda sosyal mesafe için uyarı yapan, maske kontrolü uygulayan ve ceza kesen görevliler bir yana toplu taşımada yaşananlar bu ne perhiz bu ne lahana turşusu sözlerini akıllara getiriyor. Böyle bir tabloda değil maviyi korumak salgının yeniden pik yapmasını nasıl engelleyebiliriz bunun derdine düşeceğimiz günler uzak değil. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.