VİDEO - Diyarbakır’da toplu ulaşımda ring çilesi

VİDEO - Diyarbakır’da toplu ulaşımda ring çilesi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımada ‘Ulaşım Master Planı’nı revize etmesiyle gündeme gelen ring sistemine vatandaşlar tepki gösterdi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Yenişehir ve Kayapınar ilçelerine bağlı TOKİ’lerde yaşayan vatandaşların ring sistemi çilesi isyan ettirdi.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Üçkuyular ve Yenişehir Memur Sen Toplu Konutlarında yaşayan vatandaşlar toplu ulaşımdan yararlanmak için ringlerle Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesi’nde bulunan duraklara taşınıyor. TOKİ’lerden ringlerle toplanarak otobüs durağına getirilen vatandaşlar Araştırma Hastanesi durağından şehir içine ilgili güzergâhlara ulaşım sağlamaya çalışıyorlar. Ring araçlarında tıklım tıklım yolculuk yaptıklarını ve ciddi zaman kaybı yaşadıklarını, işyerlerine geç kaldıklarını belirten vatandaşlar, ring sisteminin eziyete dönüştüğünü dile getirdiler.

Ring çilesi

Ring sistemini “Toplu taşıma rezaleti” olarak tanımlayan bir vatandaş, yaşadığı ulaşım sorununa ilişkin şunları ifade etti: “ Üçkuyu TOKİ’deki insanları tek otobüsle topluyorlar. Araştırma Hastanesi durağında indirip, gelecek olan başka otobüslere aktarıyorlar. Bir kere araca binmek varken, ikinci kez başka araca transfer ediyorlar. En önemlisi de durak tıklım tıklım ve araç yok.”

Halkı mülteci gibi yaptılar

Başka bir vatandaş ise, "Halkı mülteci gibi yaptılar. Önce topluyorlar, sonra başka araçlara bindiriyorlar. İnsanları iç içe topluyorlar. Bu halka eziyettir. Umarım yetkililer bunu değiştirir" ifadelerinin kullandı.  

Hastanenin bahçesine indiriyorlar

Sosyal medyadan duruma tepki gösteren Emir Can adlı vatandaş, “Vatandaşları evlerinin önündeki duraklardan alıp hastanenin bahçesinde indiriyorlar. Bu salgında ne işi var hastane bahçelerinde insanların , resmen insanlara korona olun diyorlar” tepkisinde bulundu.

Kenti tanımayan kişileri getirirseniz...

Azad Avcı adlı vatandaş ise, “Dünyanın hiç bir yerinde böyle birşey yok. Neymiş personel müdürü istemiş. Diyarbakır’ı tanımayan kişileri getirirseniz böyle saçmalık olur” dedi.

Ulaşım Master Planı çerçevesinde toplu taşımada ulaşım ağını genişleten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, oluşturduğu 4 yeni ana hat ve 4 besleme hattı 15 Mart’tan itibaren 83 araç ile vatandaşlara hizmet etmeye başlayacak.

ring-tigris1.jpg

Ulaşım Master Planı’ndan ring sistemi çıktı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada ‘Ulaşım Master Planı’nı revize ederek,  birçok güzergâha yeni hatlar açmaya başladı. Ulaşım Daire Başkanlığı, ana hat olarak belirlediği A1, A2, A3 ve A4 adıyla açtığı yeni güzergâh hatlarında toplu taşıma araçları 8 dakikada bir sefer düzenledi.  Ana hatlardaki yoğunluğu azatlamak için ise 4 besleme hat vatandaşlara hizmet veriyor. Ana ve besleme hatlarda ise toplam 83 adet toplu taşıma aracı yolcu taşıyor.

Ring sistemi ile besleme hatları

Ana hatlara ek olarak da 4 noktada besleme hattı açıldı. Dicle Üniversitesi’nde 5 araç ile kampus içi için 5 dakikada bir sefer düzenlenirken,  Afet evler bölgesinde 4 araç ile 500 Evler –Afet Evler- 500 Evler Toki-Leyla Kasım Caddesi- Urfa Bulvarı güzergâhında 8 dakikada bir sefer düzenleniyor. Üç kuyu TOKİ bölgesi 4 araç ile Araştırma- Üç Kuyu TOKİ güzergâhında 8 dakikada bir sefer yapılıyor. Araştırma Hastanesi 4 araç ile Araştırma Hastanesi-Memur Sen TOKİ- Güneydoğu Yapı Kooperatifi- Maliye Konutları-Sosyal Konutlar-D Tipi Cezaevi güzergâhında 10 dakikada bir sefer düzenleniyor.

ring-tigris2.jpg

Ringlerde ücret tarifesi

Özellikle Afet Evleri ve 500 Evler bölgesinde kısa mesafe indi-bindi yapıldığında tam ücret ödeyen vatandaşlar, sadece ring seferini kullandıklarında 1 TL ödeyecek. Ring hattına binen ve 1 TL ödeyen vatandaşlar, toplu taşıma ait ana hatlara 1 saat içinde aktarma yaptıklarında ise, yine 1 TL ödeyerek tek ücretle seyahatlerini tamamlayacak. Ana hatlarından 1 saat içerisinde ring hattına aktarma yapan vatandaşlar, biniş kartı olan Diyarkart’ı kullandıklarında ücret alınmayacak. Aynı şekilde ring hattına bindiklerinde 1 TL ödeyen öğrenciler, ana hatlara 1 saat içinde aktarma yaptıklarında, 0.25 TL ödeyerek tek ücretle seyahatlerini tamamlayabilecek. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum