Diyarbakır’da Turkovak ile tanıştı

Diyarbakır’da Turkovak ile tanıştı
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, kente 4 bin adet Turkovak aşısının geldiğini, yerli ve milli aşıyı kendisinin de deneyeceğini söyledi. Karaloğlu, Diyarbakır’ın aşı konusunda geri sıralarda yer aldığını belirterek, ‘Aşı ol’ çağrısı yaptı.

TİGRİS HABER - Son dönemlerde vaka oranının ciddi artış gösterdiğine dikkat çeken Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, şunları söyledi; “Omicron varyantı önce Türkiye'nin batı yakasına, şimdi de kısmen doğuya doğru bize de geldi. Son dönemde Diyarbakır'da da vakalarımızın artığını, 20 gün önceye göre ciddi manada artığını görüyoruz. Pandemiden korunmanın en kestirme yolunun aşı olduğu çok aşikâr. Maalesef aşılama oranında Diyarbakır olarak Türkiye'nin en düşük illerinden bir tanesiyiz. Sondan 4.yüz. Aşılama, 2 aşı 2 doz aşı da Türkiye'nin oranı en düşük illerinden bir tanesiyiz.”

‘Ben de Turkovak aşısı yaptıracağım’

Bakanlığın Diyarbakır’a 4 bin adet Turkovak aşısı yolladığını, randevulu ya da randevusuz aşılama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Vali Karaloğlu, “Turkovac'ı Diyarbakır'da aşılama oranını artırmak için bir kaldıraç olarak  görüyoruz. Belki vatandaşlarımızın bir kısmının böyle bir beklentisi vardı. Turkovac bekleyenler vardı, inşallah Turkovacla beraber Diyarbakır'ımızı da diğer mavi iller kategorisinde hep beraber almamız lazım ki hastalıkla daha sağlıklı mücadele edebilelim. Yoksa hastalık can almaya devam ediyor. Yazıktır, günahtır. Ben kendim daha önce 3 Sinovac aşısı yaptırmıştım. Ben de 4’üncü için açıkçası Turkovac'ı bekliyordum. Şimdi Turkovac aşımız geldi inşallah bende bugün Turkovac aşımı yaptıracağım.” Dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum