Diyarbakır'da üç dilde etkinlik!

Diyarbakır'da üç dilde etkinlik!
Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformunca, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte, 3 dilde ilahiler seslendirildi.

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Newroz Parkı'nda düzenlenen etkinliğe Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı İshak Sağlam'ın yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yakın kentlerden gelenler katıldı. Suriyeli hafızlardan Vaiz Şeyh Münir'in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan etkinlikte mevlit okundu. Konuşmaların yapıldığı etkinlikte ilahiler de seslendirildi.

Hz. Muhammed sevdasının İslam coğrafyasında muhteşem bir dirilişe katkı sağladığını kaydeden Göktaş, şöyle konuştu:

"Peygamberi camilerden, evlerden meydanlara çıkarttık. Hayatın her alanına sevdayla, muhabbetle taşımaya kararlıyız ve devam ediyoruz. Her yıl onun bir özelliğini alıp dünyaya götürmeye çalışıyoruz. Her alanda örnek olabilmesi için size o alanları yaşatacağız. İşte biz bu peygamberin yolunu ümmet olarak sürdürmekle mesulüz. O nebilerin sonuncusudur. Biz onun yolunu sürdüreceğiz. Yol budur. Ey dünya ya Muhammed'in adaletini kendine rehber edineceksin ya da zulüm altında inim inim inleyeceksin."

Etkinlikte, Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Adnan Akgönül de vakfın hazırladığı 10 maddelik mesajı okudu.

Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ilahilerin seslendirildiği program, yapılan duanın ardından sona erdi.

Programa, birçok ülkeden gelen kanaat önderleri, alimler ile bölgedeki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.