Diyarbakır’da ücretsiz açık hava sineması başlıyor

Diyarbakır’da ücretsiz açık hava sineması başlıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sinema Birimi Sînebîr, 14 Ağustos-19 Eylül tarihleri arasında Sümerpark Amfi Tiyatrosu’nda açık hava film gösterimleri düzenleyecek.

TİGRİS HABER - Genel izleyiciye yönelik 6 film ile çocuklar için 6 animasyon filminin yer aldığı programdaki tüm gösterimler saat 20.00’de başlayacak ve ücretsiz olacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Sinema Birimi Sînebîr, yaz akşamlarında çocukları ve yetişkinleri açık havada sinemayla buluşturacak.

Gerçekleştirilecek Sümerpark Açık Hava Sineması, 14 Ağustos’ta başlayacak. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan Sümerpark Amfi Tiyatrosu’nun ev sahipliği yapacağı etkinlik, 19 Eylül’e kadar devam edecek.

GENEL İZLEYİCİ VE ÇOCUKLAR İÇİN 12 FİLM

Program kapsamında genel izleyiciye yönelik 6 film ile çocuklar için 6 animasyon filmi gösterilecek. Farklı yaş gruplarına hitap eden toplam 12 yapım, 6 haftaya yayılan programla sinemaseverlerle buluşacak.

Programın ilk gösterimi, 14 Ağustos Cuma günü “Valahî” filmiyle gerçekleştirilecek. Çocuklara yönelik ilk gösterimde ise 15 Ağustos Cumartesi günü “Kovboy Çocuklar” izleyiciyle buluşacak.

diyarbakir-1.jpg

AĞUSTOSTA 5 FİLM GÖSTERİLECEK

Sümerpark Açık Hava Sineması’nın ağustos ayı programı şöyle:

14 Ağustos Cuma: Valahî

15 Ağustos Cumartesi: Kovboy Çocuklar

28 Ağustos Cuma: Hevî

29 Ağustos Cumartesi: İkizler Takımı

30 Ağustos Pazar: Ormanın Süper Kahramanı

GÖSTERİMLER EYLÜL AYINDA DA SÜRECEK

Etkinliğin eylül ayındaki ilk gösterimi, 4 Eylül Cuma günü “XewnoBêreng (Renksiz Rüya)” filmiyle yapılacak. Program, 19 Eylül Cumartesi günü gösterilecek “Orman Çetesi: Dünya Turu” adlı animasyon filmiyle sona erecek.

Eylül ayı gösterim takvimi şöyle:

4 Eylül Cuma: XewnoBêreng

5 Eylül Cumartesi: Lassie: Yepyeni Bir Macera

11 Eylül Cuma: Kör Noktada

12 Eylül Cumartesi: Mavka: Ormanın Şarkısı

13 Eylül Pazar: Rojbaş

18 Eylül Cuma: Uçan Köfteci

19 Eylül Cumartesi: Orman Çetesi: Dünya Turu

TÜM GÖSTERİMLER ÜCRETSİZ

Sümerpark Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek gösterimlerin tamamı saat 20.00’de başlayacak ve ücretsiz izlenebilecek.

Kaynak:Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.