Diyarbakır'da ulaşım zammı krizi: K1 hattı 8 TL'den 16 TL'ye yükseltildi!

Diyarbakır'da ulaşım zammı krizi: K1 hattı 8 TL'den 16 TL'ye yükseltildi!
Ulaşıma gelen zammın ardından Belediye otobüsleri için tam bilet 8 TL'den 10 TL'ye yükseltilirken,K1 otobüs hattı için tam bilet 16 TL'ye yükseltildi.

Mevlüt Bağırmaz

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da ulaşıma gelen zam ile birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerin tam bilet ücreti 10 TL oldu. K1 Karpuzlu-Dicle Üniversitesi otobüs hattı bir önceki ulaşım zamlarında şehir merkezindeki hatlarla aynı oranda zam yaparken son zamdan sonra K1 hattı 8 TL’den 16 TL ye yükseltildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ihbar hattıyla yapılan görüşme de “UKAME kararına istinaden 16 TL olarak belirlenmiştir” şeklinde yazılı açıklama yapıldı.

“Ne yüzle gelecekler kapımıza?”

Yurttaşlar durumdan rahatsızlığını dile getirerek, “Önceleri yapılan zamlar da şehir merkezindeki otobüs ücretiyle aynı oranda zam yapılıyordu. Şimdi şehir merkezi 8 TL ‘den 10 TL’ye yükselirken K1 hattı 8 TL den 16 TL ye yükseldi. Yani resmen belediye diyor ki git minibüse bin 14 TL ver. Burada yurttaş minibüsçülerin kucağına itiliyor. Bu çok yanlış. Yerel seçimler için ne yüzle gelecekler kapımıza? ” diyerek duruma tepki gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum