Diyarbakır’da uluslararası bilimsel su çalıştayı yapılıyor

Diyarbakır’da uluslararası bilimsel su çalıştayı yapılıyor
"Uluslararası Tarımsal Su Yönetiminin Sürdürülebilirliği ve Dijitalleşme Çalıştayı” Dicle Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

TİGRİS HABER - Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Koordinatörlüğünde, “Uluslararası Tarımsal Su Yönetiminin Sürdürülebilirliği ve Dijitalleşme Çalıştayı” yapılacak. 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek çalıştay, Dicle Üniversitesi “15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi”nde yapılacak.

Çalıştaya, ABD, Avustralya, İspanya, İsrail, Cezayir, Azerbaycan, Romanya, Güney Afrika, Gana, Umman, Zimbabwe, Tunus, Makedonya, Romanya, Özbekistan, Türkmenistan Pakistan, Kolombia, Iran, Irak, Almanya, Kanada ve Türkiye’den konularında uzman, araştırıcı, öğretim üyesi, öğrenci, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katılacak.

Çalıştay’ın Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Öner Çetin, 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek çalıştayla ilgili şunları söyledi;

“Bu uluslararası çalıştay, başta sulama olmak üzere, iklim değişikliği, kuraklık ve su yönetimi konularında dünyanın diğer ülkeleri ile bilgi alışverişi, bu alanda ülkemizin, bölgemizin ve kurumlarımızın uluslararası ilişkilerinin geliştirilmesi ve ileriye dönük işbirliğinin artırılmasına katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda, üniversitemizin uluslararasılaşma yanında bölgemizin sosyal ve kültürel yönden tanıtılmasına da önemli katkı sağlayacaktır.

Bu çalıştay 5 gün olup, ilk 2 günde (02-03 Ekim 2023) Diyarbakır’da bilimsel sunumlar ve tartışma yapılacak olup, aynı zamanda, Diyarbakır Sur İçi, Hevsel Bahçeleri ve Zerzevan Kalesine kültür gezisi yapılacaktır. Çalıştayın diğer 2 günü (04-05 Ekim 2023) ise, Şanlıurfa’da devam edecek olup, son (06 Ekim 2023) ise, Diyarbakır’da kapanış olacaktır. Bölge için önemli olan sulama konusundaki bilimsel faaliyetler yanında, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa illerinin tarihi ve kültürel tanıtımı için bir fırsat olacaktır.”

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.