Diyarbakır’da uyuşturucu ile mücadele sürüyor

Diyarbakır’da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, ‘Narko Alan’ projesi kapsamında Yenişehir’de 200 polisin katılımıyla uyuşturucu operasyonu başlattı. Uygulamalar sırasında çeşitli suçlardan araması olan 4 kişi yakalandı.

TİGRİS HABER- Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın'ın talimatları doğrultusunda kentte 21 Eylül'de başlatılan 'Narko Alan Diyarbakır' projesi sürüyor.  Bu kapsamda Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce akşam saatlerinde 200 uzman polisten oluşan 200 personel zırhlı araçlarında desteğiyle yapılan toplantı ve kroki çalışmasının ardından cadde ve sokaklara çıktı. Aralarında terör, narkotik ve  asayiş polislerinin olduğu ekipler, 'Narko Yenişehir' projesi kapsamında 14 sokak ve cadde de nokta kurdu. Yapılan uygulamada ekipler, şüpheli görülen kişilerin Genel Bilgi Taraması (GBT), otomobiller de ise aramalar yaptı. Ekipler, aynı zamanda durdurdukları kişilere uyuşturucuyla mücadele kapsamında bilgilendirmede bulundu.

Eş zamanlı uygulama

İlçenin Şehitlik, Benusen, Kurtismail Paşa Mahallesi ve bazı caddelere giren çıkan ekiplere aynı anda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesindeki polisler ve Şhadow isimli kokuya duyarlı köpek de eşlik etti. Uzman polisler üzerinde hem görsel hem de yazılarla anlatılan uyuşturucu maddelerini anlatan broşürleri dağıttı. Vatandaşlara dağıtılan broşürlerle madde bağımlılığı nedir, bağımlı olan kişilerin özellikleri nelerdir, bağımlılık yapan maddeler ve kullanımının sonuçları ile zararlı maddelerin kullanımını engellemek için neler yapılması konusunda bilgiler verildi. Ayrıca ekipler, vatandaşlara verilen bilgilerde, polis ve vatandaşın bağlantısını sağlayan özel bir servis olan “Uyuma” isimli mobil uygulama ve Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı Alo 191 hakkında bilgiler paylaştı. Ekipler, ilçede yoğun olarak bulunan eğlence mekanlarına da eş zamanlı olarak uygulama yaptı. Arama izinlerini gösteren ekipler, şüpheli olan kişilerin kimlik sorgulamasını yaptıktan sonra mekandaki belgeleri inceledi.

4 kişi gözaltına alındı

Ekiplerin akşam saatlerinde başlayıp gece yarısına kadar sürdürdüğü uygulamada bin 441 kişinin üst araması ile GBT sorgusu yapıldı. 529 otomobilinde arandığı uygulamada  15 umuma açık işyeri ve 4 eğlence mekanında denetimler gerçekleşti. Ekipler dikkati sayesinde şüpheli hareketlerde bulunan ve haklarında 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' ile 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma ile bulundurma' suçlarından aranması olan 4 kişi de yakalandı.

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.