Diyarbakır’da vaka sayısı geriledi!

Diyarbakır’da vaka sayısı geriledi!
Sağlık Bakanı Koca, 7-13 Ağustos'ta illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Son verilere göre Diyarbakır’da vaka sayısı bir önceki haftaya oranla geriledi.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 7-13 Ağustos arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını sosyal medya hesabından açıkladı. Son verilere göre Diyarbakır, vaka artışının en çok yaşandığı iller arasında yer alırken bir önceki haftaya göre ise vaka sayısında düşüş yaşandı. Diyarbakır’da geçen hafta 786,29 olan 100 bin kişiye düşen vaka sayısı, bu hafta 627,55’e geriledi.

Geçtiğimiz hafta vaka artışının en çok yaşandığı il olan Siirt’te bu hafta 543, 39 oranında vaka görüldü. En çok vaka artışının yaşandığı il ise 656,80 ile Batman oldu. Haftalık verilere göre Batman, Diyarbakır, Rize, Bingöl ve Siirt 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller olurken Diyarbakır’da aşılanma oranının 1 milyonu geçmesiyle vaka sayısındaki gerileme insidans haritasına yansıdı.

“Salgın son hasta iyileşmeden bitmiş sayılmaz”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından: “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgın son hasta iyileşmeden bitmiş sayılmaz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Batman, Bayburt, Aksaray, Gümüşhane ve Ardahan. Aşı ile bağışıklık kazanana kadar tedbirlere tam uyum şart. Maske, Mesafe ve Temizlik olmazsa olmaz.” ifadelerini kullandı.

vaka-harita-tigris.jpg

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.