Diyarbakır'da vakalar arttı, aşı çağrısı yapıldı

Diyarbakır'da vakalar arttı, aşı çağrısı yapıldı
Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, en az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu illerden olan Diyarbakır için aşı çağrısı yaptı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, ülkede olduğu gibi Diyarbakır'da da son günlerde vaka sayılarında artış yaşandığını söyledi. Tekin, kış aylarında insanların kapalı ortamlarda daha fazla vakit geçirmeye başladığını, taziye, düğün gibi toplu bulunan ortamlarda azami derecede maske, mesafe ve kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

 "Aşısız olanların hastalığı daha ağır geçirdiğini gördük"

"Diyarbakır'da şu an yatan hastalara bakıldığında genelde aşısızların olduğunu, aşısız olanların hastalığı daha ağır geçirdiğini gördük." diyen Tekin, hastaneye yatanların yüzde 70'inin 65 yaş üstü vatandaşlar olduğunu gördüklerini dile getirdi.

“Yapılan testlerde pozitif çıkma oranı yüksek”

Tekin, özelikle genç nüfusta Omicron varyantının daha hafif seyrettiğini, gençlerin daha hafif belirti ile ya da belirtisiz şekilde ayakta da hastalığı geçirebildiğine işaret ederek "Bakanımızın dediği gibi özelikle 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan yaşlılarımız maalesef bunu bir ağır tablo şeklinde yaşayabiliyor. Yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 90'ı yaş itibarıyla yüksek, aynı zamanda kronik hastalığı olanlar. Test oranlarında maalesef yüzde 40'ları bulduk. Yapılan testlerde pozitif çıkma oranı yüksek. Bu da toplum içerisinde yayılımın açık bir göstergesi." dedi.

Geçen yıl ağustos ayında kentte vaka artışında "pik yaşandığını" kaydeden Tekin, "Kıyasladığımızda yaşlı ile kronik hastalığı olan nüfusumuzun hastanede yatma oranının arttığını görüyoruz." ifadesini kullandı.

Tekin, herkese tedbirlere uymaları, aşılarını yaptırmaları çağrısında bulunarak "Özelikle yaşlılarımızı, büyüklerimizi koruma anlamında maske, mesafe ve kişisel hijyene dikkat etmemiz gerekir. İki doz aşılama oranının yüzde 63,7 olduğu ilimizde mutlaka aşı yaptırmalarını vatandaşlarımızdan istirham ediyorum." diye konuştu.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.