Diyarbakır'da virüsün hızı kesildi!

Diyarbakır'da virüsün hızı kesildi!
Bir dönem Türkiye’deki vaka artışında ilk 5’te yer alan Diyarbakır'da koronavirüsün hızı kesildi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammed Asena yoğun bakım ve servislerde yüzde 70 bir düşüş olduğunu söyledi.

Norşin Öncel - Özel

TİGRİS HABER - Çin’in Vuhan’ı olarak adlandırılan Diyarbakır’da alınan tedbirler sonuç verdi. Geçtiğimiz aylarda insanların yoğun bakımda yer bulamadıkları için hayatını kaybettiği Diyarbakır’daki Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yüzde 70’e varan bir düşüş yaşanıyor.

Kısıtlamaların ciddi etkisi oldu

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammed Asena, yoğun bakım ve servislerde yüzde 70’lik bir düşüşün yaşandığını söyledi. Kentte yaklaşık 1 ay öncesine kadar 400 hastanın bulunduğunu belirten Asena, “Bu hastaların 150’si yoğun bakımda geri kalanı ise normal servislerdeydi. Şu an hastanemizin yoğun bakımında 50, normal serviste ise 70 hastamız bulunuyor. Bunun nedeni ise alınan tedbirler. Kısıtlamaların ciddi etkisini gördük. Valilik bu konuda ciddi kararlar aldı. Hastanelerimizde gerekli tedbirleri aldı. Yine Sağlık Müdürlüğümüze bağlı filasyon ekiplerimiz kapı kapı dolaştı. Vatandaşlarımızın tedbirlere uyması hepimizin normale dönmesini hızlandırır. Alınan tedbirlere sıkı bir şekilde uymaya devam etmeliyiz” dedi.

muhammed-asena-tigris.jpg

Normalleşiyoruz

Eğitim Araştırma Hastanesi’nin kademeli olarak normalleşeceğini belirten Asena, “Bazı klinikleri açıyoruz. Tedbirler kapsamında öncelikli klinikler hizmet verecek. Şu an yüzde 40 kapasite ile çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.