Diyarbakır’da yapılacak projeler karara bağlandı

Diyarbakır’da yapılacak projeler karara bağlandı
Diyarbakır Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi arasında dört ayda bir yapılması gereken müşterek toplantıların 7. Gerçekleştirildi. Toplantıda kentte yapılabilecek projeler ile planlanan çalışmalar karara bağlandı.

TİGRİS HABER - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) , Odalar ve Borsalar kanunu gereği dört ayda bir yapılması gereken Oda/Borsa Müşterek toplantısına DTB Başkanı Engin Yeşil, DTSO Başkanı Mehmet Kaya ile oda ve borsa yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Çalışmalar sürecek

Diyarbakır Ticaret Borsasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan DTB Başkanı Engin Yeşil, kentin, Oda ve Borsa üyelerinin gelişimi için ortak çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Oda ile birlikte ticarette ve sanayide ağırlığı olan, tarımsal üretimde de önemli bir yeri olan Diyarbakır’ın her alanda gelişimi için birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz’’ dedi.

Kent için faydalı olacak

Yeşil,’’ Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte Oda ve Borsa olarak ilimizde Kovid-19 salgınının ticari hayata etkilerini hep birlikte asgariye indirmek için çalışmalarımızı sürdürdük. Birlikte düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Oda/Borsa Müşterek toplantılarımızda almış olduğumuz kararlar ile  atacağımız adımlarla normalleşme sürecinde ilimiz, üyelerimiz ve Diyarbakır iş camiamız için faydalı olacağımıza inanıyorum. Bu nedenle burada alınacak kararların şimdiden ilimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum’’ şeklinde konuştu.

Birliktelik önemli

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ise, Oda ve borsanın birlikteliğinin, geçmişten gelen bir kültür olduğunu dile getirdi.  Bu birlikteliği kurumsal birlikteliğe dönüştürmenin önemine değinen Kaya, “Diyarbakır’da bir sivil toplum birlikteliği var, bu birliktelik kamu çalışmalarını da tetikliyor” dedi.

Kaya, Lojistik Merkez çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek ihale sürecinin neticelenmesini beklediklerini belirtti. Bu alanda özellikle pamuk Lisanslı Depoculuk kurulmasına yönelik Oda ve Borsa olarak ortak şirket kurulacağını belirtti.

Çalışmalar karara bağlandı

Yapılan konuşmaların ardından Oda/Borsa Müşterek toplantısının 7’si gerçekleştirildi. Toplantıda, kentte kurulması planlanan Lojistik Merkez çalışmaları, Lojistik Merkez bünyesinde kurulması düşünülen Hububat ve Pamuk Lisanslı depoculuk ile ilgili yapılan çalışmalar, Bölge İstişare Toplantısı, Arabuluculuk  Semineri, Antalya, İzmir ve İstanbul  illerinde düzenlenecek Fuar Organizasyonları hakkında, DTSO ile DTB ortaklığında yapılacak çalışmalar karara bağlandı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.