VİDEO - Diyarbakır’da yeni bir ilçe tartışması: Bağcılar ilçe olsun mu?

VİDEO - Diyarbakır’da yeni bir ilçe tartışması: Bağcılar ilçe olsun mu?
Bağlar ilçesinin yeni yerleşim bölgesindeki Bağcılar mahallesinin nüfus yoğunluğu ilçe tartışmalarını da gündeme getirdi. Türkiye’nin en büyük mahallesi unvanına sahip Bağcılar Mahallesi sakinleri, daha fazla hizmet alabilmek için ilçe olmak istiyor.

Şevval Filiz- Özel

TİGRİS HABER - TÜİK verilerine göre Bağcılar mahallesinin nüfusu 137 bin’e yükseldi. Türkiye’nin en büyük mahallesi olma özelliğinin yanı sıra modern kentleşme konusunda da örnek mahalle konumunda olan Bağcılar sakinleri Tigris Haber’e konuştu. Mahalle sakinleri, daha iyi hizmet alabilmek için mahallenin ilçe olması gerektiğini ifade ettiler.

Bağcılar mahallesi sakinleri, ilçe olma konusunda neler söyledi, şimdi onlara kulak veriyoruz.

Gereğinin yapılmasını istiyoruz

Ali Ercan adlı vatandaş, “Bağcılar, ilçe olursa sorunları ve sıkıntılara daha çabuk giderilir. Bağcılar mahallesinin çok eksiği var saymakla bitmez. Örneğin yol sıkıntısı var ulaşımda sıkıntı yaşıyoruz. Doğru düzgün bir etkinliği yok” diye konuştu.

ercan-tigris.png

Bazı ilçelerin nüfusunun 10 binin altında olduğunu söyleyen Hasan Bilik de şöyle konuştu: “Bağcılar’ın İlçe olmasını istiyorum. Türkiye’nin en büyük mahallesinde oturuyoruz. Ben Batman Gercüş ilçesine ikamet ediyordum, bizim ilçenin nüfusu bile 4 bin. Buranın 137 bin nüfusa sahip olan mahalle olması garip bir durum. Yani ilçe olursa daha iyi hizmet göreceğimize inanıyoruz. Yetkililerinin gereğini yapılmasını bekliyoruz.”

bilik-tigris.png

“Bağcıların eksiklikleri var”

Bağcılar’ın mahalle olmasından kaynaklı sorunlarının geç giderildiğini ifade eden Ayşe Elhan da şunları söyledi: “Büyük bir mahalle olduk, artık ilçe olmak istiyoruz.  Bağcıların eksiklikleri var. İnternet sıkıntısı var.  Biz kaç aydır başvurmuşuz alt yapıda sıkıntı varmış kaç aydır onu bekliyoruz. Kaldırımlar kırık dökük. Sadece ulaşımdan memnunuz, araçlar evimizin önüne kadar geliyor. “

elhan-tigris.png

“Ulaşım sağlanmıyor”

 Ulaşım sorununa dikkat çeken Kadri Yıldırımda şöyle konuştu: “Bağlar İlçesi yönetemediği için Bağcılara mahallesinin ilçe olmasını istiyoruz. Ulaşım sıkıntısı var. Özelikle şuanda köyler bağlanmış mahalle olarak geçiyor. Bağlı olan köylerde büyük sıkıntılar var. Ulaşım doğru düzgün sağlanmıyor.”

Bağcılar mahallesinin ilçe olmasını isteyen Şehmuz Aydın ise, mahalledeki bütün gençlerin işsiz olduğuna dikkat çekerek, ekonomik sorunların görmezden gelindiğini ifade etti.

bagcilar-tigris.png

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum