Diyarbakır’da yeni ekonomi derneği kuruldu

Diyarbakır’da yeni ekonomi derneği  kuruldu
Diyarbakır’da kısa adı DİSİDER olan ‘Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği’ adı altında yeni bir dernek kuruldu. Başkanlığını Şeyhmus Akbaş’ın yaptığı derneğin yönetim kurulunda da tanıdık isimler var.

TİGRİS HABER - Cumartesi günü yapılan bir toplantı ile kendini deklere eden DİSİDER’de başkanlık görevini üstlenen Şeyhmus Akbaş, yaptığı yazılı açıklamada,

“DİSİDER, iş dünyasını bir arada tutmak, yaşanan sorunlara çözüm üretmek ve tarafsız davranmak adına ihtiyaç sonucu kurulmuştur. Desteğini tamamen iş dünyasından alan derneğimiz, güçlü yapısıyla önemli projelerde de yer alacaktır.” Dedi.

Yeni hikâyeler yazacağız

“DİSİDER olarak hedefimiz; iş ve aş üretmek, ilimizdeki mevcut işsizlik oranını düşürmek, ilimizin sahip olduğu ekonomik, kültürel ve turizm avantajlarını dünyaya tanıtarak hak ettiği seviyeye taşımaktır. Biz DİSİDER olarak güçlü iş dünyası üyelerimizle birlikte bu şehirde yeni hikâyeler yazmak için yola çıktık.” Diyen Akbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü;

İvmeyi yukarıya taşıyacağız

“İlimizin her alanında değişim ve gelişim gösterdiğini ve son zamanlarda turizm ve sanayi yatırımlarıyla ivme kazandığı görülmekle beraber DİSİDER olarak, yakalanan bu ivmeyi daha yükseklere çıkarmak, kentimizin, bölgemizin ve ülke insanımızın refah seviyesini daha iyi noktalara getirmek için daha fazla çaba ve gayret içerisinde olacağız. Bu kadim şehrin artık gündeme siyasi meselelerle değil güzellikleri ve avantajları ile ön plana çıkarılması gerektiğine inanıyoruz.”

Kurucular kurulu

DİSİDER yönetiminde yer alan isimler şunlar;

Şeyhmus Akbaş  yönetim kurulu başkanı.

  1. Aziz ÖZKILIÇ, Abdulkadir KARAVİL, Abdurrahman BAL, Abdurrahman TANRIKULU, Abdurrahman ASLAN, Alican EBEDİNOĞLU, Fatih BABAYİĞİT, Fikri AKSU, Hatip BULUTTEKİN, M. Galip ENSARİOĞLU, M. Halis DEMİRKALE, M. Haluk CENGİZ, M. Recep EZBER, M. Şükrü UNAT, Medeni DİLEK, Mahmut BİROĞLU, Mesut ALTIN, Osman BUĞDAYCI, Önder YİĞİT, Salih SEVGİ, Sezai TOPALAN, Şahismail BEDİRHANOĞLU, Şeyhmus AKBAŞ, Şeyhmus CEYLAN, Şeyhmus KARAKUŞ.

(Haber Merkezi)

 

                                                                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.