Diyarbakır’da yine hareketlilik var: Tarım fuarı yarın açılıyor

Diyarbakır’da yine hareketlilik var: Tarım fuarı yarın açılıyor
13.Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık fuarı, 15-19 Mart 2022 tarihleri arasında ALZ Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

TİGRİS HABER - Tarım ve Hayvancılık sektörünün en büyük buluşması olarak değerlendiren fuar, ALZ Fuar ve DİFAŞ işbirliğinde, Tarım ve Orman Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği,  Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Tarım ve Kırsal Destekleme Kurumu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası,  Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve KOSGEB’in desteğiyle gerçekleşiyor.

Yüksek verimli teknolojilerle tanışma

Tarım sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri tüm ilgililere tanıtmayı hedefleyen ve Türk Tarım sektörünün modernizasyonu yolunda büyük bir adım atılmasına destek olmayı amaçlayan, tarım ve hayvancılık sektörünün ihtiyacını karşılayacak ürün ve hizmetleri kapsayan teknolojik yenilikler ve donanımların sergileneceği 13. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda, yurtiçi ve yurtdışından gelecek sektör ile ilgili profesyoneller, katılımcı firmalar ile bir araya gelerek bölgede tarım ve tarım girdili endüstrilerde büyük atılımlar yapabilme, yeni ve yüksek verimli teknolojiler ile tanışma imkânı bulabilecek.

Buzağı yarışması ve çalıştaylar yapılacak

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 15 Mart 2022 tarihinde düzenlenecek Buzağı Yarışmasının Fuara ayrı renk katması bekleniyor. 16 Mart 2022 Tarihinde Kırsal Kalkınma Çalıştay Programı  Yenişehir Belediyesi ile Diyarbakır Ticaret ve SanayiOdası ortaklığında düzenlenecektir. 17 Mart 2022 Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve 15 Mart 2022 Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi  tarafından düzenlenecek panellerde ise, tarım hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren kişi ve kurumlar, akademisyenler bir araya gelecek. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.