Diyarbakır’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 76’ya çıktı

Diyarbakır’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 76’ya çıktı
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, artan koronavirüs vakalarıyla birlikte yoğun bakım doluluk oranının yüzde 76’ya çıktığını söyledi.

TİGRİS HABER- Tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da vakalar alınan tedbirlere rağmen artıyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, alınan tedbirler ve son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine sonrası açıkladığı tedbirleri uyguladıklarını belirten Vali Karaloğlu, İçişleri bakanlığının gönderdiği genelgeler doğrultusunda tedbirleri aldıklarını söyledi.

Sağlık sistemini ayakta tutamazsak o zaman büyük kriz yaşarız

T24 Televizyonuna konuşan Vali Karaloğlu şunları söyledi, “Dün İlçe kaymakamları, Emniyet, Sağlık Müdürleriyle görüştük. Alınan tedbirlerini sahada uygulanıp uygulanmadığını İlçe ilçe değerlendirdik. Ciddi bir planlama yaptık. Bütün çalışmalarımız kentte yaşayan vatandaşların desteği ile başarıya ulaşılabilinir. Amacımız insanları bu virüsten korumak. Alınan tedbirler için halkımızın bize destek vermelerini istiyoruz. Şuna kadar vatandaşlarda bir hassasiyet oluştu. İşi ciddiye almalıyız. Sağlık sistemini ayakta tutmaya çalışıyoruz. Sağlık sistemini ayakta tutamazsak o zaman büyük kriz yaşarız. Bunun anahtarı da alınan tedbirlere uymakta. Kentteki hastanelerimizde yatak doluluk oranı yüzde 50.  Ancak yoğun bakım için aynı şeyi söyleyemiyorum. Yoğun bakımda doluluk oranı yüzde 76. Ekim ayının başında bu oranı yüzde 35’e kadar düşürmüştük. Yeni kısıtlamalarla birlikte bu rakamları aşağı çekmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu durum bizi mutlu etmiyor

Vali Karaloğlu, uyarılara uymayanlara toplam 31 milyon ceza kesildiğini söyledi. Karaloğlu “Maksadımız insanlarımıza ceza yazmak değil. Amacımız insanları bu virüsten korumak. Israrla kurallara uymayanlara ceza yazmak durumunda kaldık. Ama bu durum bizi mutlu etmiyor” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum